Kadına Şiddete Dur Demek İçin Biz De Varız Projesi

Kadına Şiddete Dur Demek İçin Biz De Varız Projesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun fikir sahipliğini yaptığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülecek olan “Kadına Şiddet Dur Demek için Biz de Varız” Projesi, ilk kez 4. Sosyal Güvenlik Kurumu Olağan Genel Kurulunda katılımcılar ile paylaşıldı.

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün artan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve ‘Dur!’ demek için dünya çapında girişimler gerçekleştiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu’da(SGK) kadına şiddete dur demek için proje başlattı. SGK’nın 4. Olağan Genel Kurulu’na Başkanlık eden ÇSG Bakanı Süleyman Soylu’da projeye destek amacıyla üzerinde “Kadına Şiddete Dur Demek İçin Bizde Varız” yazılı rozetlerden katılımcılara dağıttı. Genel Kurul öncesi yaptığı konuşmada kadına şiddeti önlemeye yönelik başlatılan projeye ayrı bir parantez açan Bakan Soylu, kurum olarak sadece 5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası kanununu uygulamayla mükellef olmadıklarını, sosyal projelere de destek verdiklerini söyledi. “Bugüne ait özel bir değerlendirmemizi sizinle paylaşmak istiyorum” diyen Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim kurumumuz sadece sosyal güvenlik müessesinin uygulandığı bir kurum değildir. Şunu ifade etmeliyim ki sadece kendimize ait münhasır işlerle uğraşmaktan ziyade başka meselelere de el atmakla mükellefiz. Bugün bunlardan bir tanesini arkadaşlarımız bizlerle paylaştılar, onlara da çok teşekkür ediyorum.Bilmenizi istiyorum ki temel meselelerimiz var. Bu temel meselelerimizi destekleyen meseleler var. Hep birlikte Sosyal Güvenlik Kurumunun bugün ortaya koymuş olduğu gerek Çalışma Bakanlığımız gerek İŞKUR’la birlikte koordine edilecek ve 64.hükümet programımızın en önemli alanlarından birisi olarak nitelendirdiğimiz “Kadına Şiddete Dur De” konusunda SGK’nın ortaya koymuş olduğu bu sosyal projeyi hepinizin huzurunda tebrik ediyorum, kutluyorum ve takdir ediyorum.”

Kadına şiddete yönelik çalışmaların sadece bakanlık nezdinde bir çalışma olmadığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 14 yıldır Türkiye’de iki konuda farkındalığın yürütülmekte olduğunu söyledi. Bunlardan bir tanesinin kadın politikaları, diğerinin ise engelli politikaları olduğunun altını çizen Bakan,“Bu farkındalık aslında geçmiş yıllarda yaşadıklarımızın ve bu açıkların kapatılmasına yönelik bir farkındalıktır. Biz bunu Türkiye’nin tüm kamu kurumları olarak, bütün bileşenleri olarak, bir politika olarak geleceğe taşımalıyız. Bu her bir bireyin ve vatandaş olmanın temel sorumluluğudur. Kadına şiddet konusunda, bunu bütün sosyal güvenlik kurumlarımızla, bütün illerimizde, ilçelerimizde oluşturacak görseller, ortaya konulacak broşürler ve yapılacak video ve tanıtımlarla Türkiye’nin bir sorunu olmaktan çıkarmalı ve sosyal güvenlik sistemimizin politikaları ile en temel yapıtlarından birisi haline getirmeliyiz. Sosyal politikalar, eğer kurumlar değerlendirmeler ve bileşenler tarafından desteklenmezse havada kalacağı aşikârdır. Herkes buna sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

SGK’dan yapılan açıklamada, SGK tarafından yürütülecek proje ile kadına şiddeti dur diyen sivil toplum örgütleri ve kurumlara destek verilmesi ve bu sorunun çözümünde aktif paydaşlardan biri olunması hedeflendiği kaydedildi. Öte yandan proje kapsamında SGK, ÇSGB ve İŞKUR’un sosyal sorumluluk anlayışıyla kadınların gerek sağlık sorunlarının giderilmesi gerekse istihdama kazandırılmaları için birçok faaliyete yer verilmesi amaçlandığı vurgulandı. Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan bir lansman ile kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri