İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Niksarda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Niksarda

İdlib’de kimyasal silah kullanılarak yapılan saldırıyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kimyasal silah kullanmak bir insanlık ayıbı, bunu hepimiz biliyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz" dedi.

Niksar’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatını ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, burada partililerle bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu, toplumun hiçbir kesiminin ayrıştırılmaması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Hayır diyenlerin de, evet diyenlerin de düşüncesini özgürce sandığa yansıtması, herkesin makul ölçüde, aklıselimle ve pozitif davranarak; ülkenin, vatanın, milletin ve bayrağın yararını, menfaatini her şeyin üstünde tutarak davranması ve bu şekilde karar vermesi gerek. Ülke varsa, vatan varsa, millet varsa, biz biz oluyoruz; onlar yoksa biz neyiz ki? Referandumdan sonra hayat devam edecek. Referandum sürecinde en büyük dileğim, toplumun ’evetçiler’ ve ’hayırcılar’ ile ayrışmaması, kutuplaşmaması" dedi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in 81 ilde parmakla gösterilen bir şehir olduğunu ifade ederek, "Yerel kalkınma politikamız, ’Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez üreticiye bu kadar destek veren belediyeyiz. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar. İzmir’i yönetmek çokta zor değil yeter ki çaldırtma kaynaklarını iyi kullan, iyi hizmet edersin. İzmir’in kredi notunu Türkiye’nin de üzerine çıkardık dünyada ekonomisi en iyi birkaç yerden birisidir İzmir" diye konuştu.

İdlib’de kimyasal silah kullanılarak yapılan saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren Kocaoğlu,"Kimyasal silah kullanmak bir insanlık ayıbı bunu hepimiz biliyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz. Bunun müsebbiplerinim en kısa zamanda cezalandırılması gerekmektedir. Suriye’de neden sadece bizim mehmedimiz var oradan toprak mı alacağız. Bir Rus bir Amerikan, bir İran askeri yok biz niçin biz oraya girdik. Bizim ülkemizin iç politikasını belirlemek çok kolay ekonomisini belirlemek çok kolay ama dış politikada hiç iyi değiliz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kocaoğlu CHP’ye katılanlara parti rozetlerini taktı. Kocaoğlu ve beraberindekiler daha esnaf ziyaretinde bulunarak sıkıntıları dinledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri