IŞİD'in izleri Tel Abyad'dan siliniyor

IŞİD'in izleri Tel Abyad'dan siliniyor

Milliyet'ten namık Durukan'ın haberine göre; IŞİD’in zulmünden kurtarılan Tel Abyad’a güvenli dönüşü sağlamak ve yaşamı normale döndürmek için kent merkezinde ve sınır kapısı bölgesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kent merkezinde IŞİD’in işkence yaptığı, kestiği kafaları sergilediği süs havuzu temizlenirken, vahşetin yarattığı travma giderilmeye çalışılıyor.

Akçakale’den Tel Abyad’a açılan sınır kapısı beklentiye rağmen dün de açılmadı. Kapının açılmasının gecikebileceği belirtilirken, geçişlere engel olunmasına mayın ve tuzaklı bomba arama çalışmalarının devam etmesi gerekçesi gösterildi.Tel Abyad merkezinde dün de işyerlerinin bir bölümü açıldı. IŞİD döneminde sakal kesme yasağına uyan berberler de artık sakal kesmeye başladı. IŞİD’in sakalını kesene 80 kırbaç cezası uyguladığını belirten bir berber, “Sakal tıraşının yasak olması nedeniyle iş yapamıyorduk. bugün ilk kez bir genç sakalını kestirmeye geldi. Hayat normale döndüğü için mutluyuz” dedi.

KAFA KESİP HAVUZDA SERGİLEDİLER

Tel Abyad kent merkezinde IŞİD’in kafa kesip sergilediği süs havuzu kötü hatıraların odağı oldu. IŞİD yönetimi döneminde muhalifler ya da IŞİD’e karşı olanlar buraya getirilip halkın önünde boğazlanıyor ve kesilen kafalar süs havuzunun kenarındaki parmaklıklara asılarak sergileniyordu. Tel Abyadlıların anlatımına göre kesilen kafalar, süs havuzu parmaklıklarında üç gün sergilendikten sonra götürülüyordu.

Süs havuzunun hemen yanında IŞİD’in kurduğu dilek, şikayet ve yardım kutusunun açılmasına da tanıklık ettim. Açılan kutudan 750 Suriye lirası (65 TL) bulundu. Ayrıca IŞİD yönetiminden istek ve şikayet notları da bulundu. Notların birinde “Haşerat var, ilaçlayın, çocuklar hastalanıyor” ve “İslam Devleti adına bizden para isteniyor, bu parayı veremiyoruz, kim olduklarını da bilmiyoruz” yazılı notlar dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri