İHD’den BBP Genel Başkanı Destici hakkında suç duyurusu

İHD, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçu işlediğinden savcılığa suç duyurusunda bulundu. İHD ayrıca resmi sanal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Destici’nin ifadelerine tepki gösterdi.

ANKARA- İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, BBP Genel Başkanı ve milletvekili Mustafa Destici’nini yaptığı açıklamalar “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” etme suçu oluşturduğundan hakkında suç duyurusunda bulundu. Desteci hakkında bu yılın ocak ayındanda AP liler tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

İnsanları Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalardan dolayı eleştirilen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulundu. İHD ayrıca resmi sanal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Destici’nin ifadelerine tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Destici konuşmalarında şunları söylemişti:

“100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin, çok mu? Onların derdi, biliyorsunuz bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyorlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı savunurlar, Batı’yı savunurlar, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunduğunu görmedim.”

İHD ise bu açıklamanını ardından yaptığı açıklama şöyle:

“Mustafa Destici bu açıklamasıyla DEM Partiye gönül veren yurttaşların ya da yine bu coğrafyada kadim halklardan olan Rum ve Ermeni vatandaşların açıkça nefret diline ve ötekileştirmeye maruz kalmalarına neden olmuştur.

Bu açıklama nefret suçu oluşturduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin altına imza attığı uluslararası anlaşmalara da aykırı bir nitelik taşımaktadır. Mustafa Destici açıkça TCK 122. Maddede tanımlanan ayrımcılık suçunu ve TCK 216. Maddede tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediği gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin de çok sayıda maddesini ihlal eden bir açıklamada bulunmuştur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 14. Maddesi de açıkça ayrımcılığı yasaklamaktadır. Ayrıca Mustafa Destici Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan ve bir partiyi temsil eden milletvekilidir. Ana akım medyada sürekli kendi görüşlerini açıklama özgürlüğüne sahiptir. Bu tehlikeli düşüncelerin yayılması toplumda ayrışmaya ve çatışmaya neden olabilecek niteliktedir.

Bu nedenle söz konusu açıklama çerçevesinde soruşturma başlatılarak Mustafa Destici hakkında TCK 216. Maddesi uyarınca dava açılmasını talep ederiz” diyerek Destici’nin “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçu işlediğinden Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundukları ifade edildi.

AP’lilerde 10 ay önce suç duyurusunda bulundu

Öte yanda bu yılın Ocak ayında BBP Genel Başkanı yine benzer açıklamalarından dolayı Adalet Partisi tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. (Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

NOT:

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi, yeni açtığımız şu hesaptan takip etmenizi rica ederiz.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da aşağıda yazılı, takip eder, gelen reklamlara tıklayıp çıkarsanız seviniriz

Twitter

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri