HDP'nin 'kapatılma davası'na muhalefetten tepki

HDP'nin 'kapatılma davası'na muhalefetten tepki

 

 

ANKARA- HDP’ye kapatma davası açılmasına ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine muhalefet tepki gösterdi

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepkisini, “Gelişmeler ülkede bir kez daha demokrasi olmadığını göstermiştir” dedi. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Ülkeyi çözümsüzlüğe hapsetmek' derken, Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, 'Sonuna kadar demokrasiyi savunacağız' diye ifade etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, 'Gelişmeler ülkede bir kez daha demokrasi olmadığını göstermiştir' şeklinde konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP'nin kapatılması yönündeki tartışmalara dair "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar" diye konuştu.

 

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmasından sonra siyaset dili sertleşti. Gözler muhalefet parti liderlerine çevirildi.

 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili açılan davaya ilişkin Twitter hesaplarından tepki gösteren paylaşımlar yaptılar

 

BABACAN; SİYASETİN YOLUNU KAPATMAK

 

Ali Babacan, “Siyasi meşruiyet toplum desteği ile sağlanır. 6 milyon oy alan bir partiyi yargı yoluyla engellemeye çalışmak oy veren milletimize saygısızlıktır. Demokrasimiz, farklı fikirlerin konuşulduğu bir ortamda gelişebilir. Siyasetin yolunu kapatmak ülkeyi çözümsüzlüğe hapsetmektir” ifadelerini kullandı.

 

DAVUTOĞLU; 1990'LARIN GİRDABI

 

Ahmet Davutoğlu tepkisini şu sözlerle paylaştı; “Siyasi partileri kapatmak, seçilmiş milletvekillerinin haklarını ellerinden almak Türkiye'nin önünü açmaz; toplumsal barışı bozar. 2053 hedefi koyanlar, yeni Anayasadan bahsedenler Türkiye'yi 1990'ların girdabına sokmak istiyor. Sonuna kadar demokrasiyi ve siyaseti savunacağız.”

 

KILIÇDAROĞLU;  DEMOKRASİ OLMADIĞININ GÖSTERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve parti hakkında kapatma davasının açılması sonrası Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu görüşmede, “Gelişmeler ülkede bir kez daha demokrasi olmadığını göstermiştir” dedi.

 

KARAMULLAOĞLU; BİRİNİ KAPATIRSINIZ, BİR BAŞKASI ÇIKAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP'nin kapatılması yönündeki tartışmalara dair "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar" diye konuştu. AK Partili Cahit Özkan'ın "HDP hukuken kapatılacaktır" açıklaması hatırlatılarak sorulan soru üzerine şunları kaydetti :"Bu tip konular üzerinde müzakerenin doğru olduğu kanaatinde değilim. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri