HDP’li Beştaş’tan Erdoğan’a: Senin bu halka verebileceğin en büyük müjde, gitmek

HDP’li Beştaş’tan Erdoğan’a: Senin bu halka verebileceğin en büyük müjde, gitmek

HDP’li Beştaş’tan Erdoğan’a: Senin bu halka verebileceğin en büyük müjde, gitmek

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN;  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Cuma günü müjde vereceğiz” açıklamasına, partisinin Gaziantep’teki Demokratik Mücadele Programına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Senin verebileceğin en büyük müjde, orda gitmen olacak” diye yanıtladı. Beştaş, HDP’ye Türkiye genelinde bazı belli odaklar tarafından saldırıların devam ettiğini belirterek, “HDP her türlü saldırıya rağmen, bugün Türkiye’nin her yerinde var olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

 

Partisinin başlattığı ‘Demokratik Mücadele Programı’nın 3’üncü aşamasını Gaziantep’te sürdürdü. HDP, “Hep birlikte savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük” sloganıyla sürdürdükleri kampanyayı, parti il binasında halk toplantısıyla başlattı. HDP Siirt Milletvekili, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Kocaeli Milletvekili İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul il ve ilçe eş başkanları, EMEK partisi, DBP, Yeşilsol Parti, İHD, Özgür Düşünce Derneği gibi bazı demokratik kitle örgütleri KESK bileşenleri sendikaların başkanları ve yurttaşlar katıldı.  

 

HDP heyeti buradaki toplantıdan sonra HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki partililer, Gaziantep'te 20 Ağustos 2016'da terör örgütü DEAŞ tarafından kına gecesinde bombalı saldırıda öldürülen yurttaşlar anısına olay yerine karanfil bıraktılar. HDP’liler daha sonra Eğitim Sen ve MAREV de toplantılar yaparak programı tamamladı.

 

 

VEREBİLECEĞİN EN BÜYÜK MÜJDE GİTMEN

İl binasındaki toplantıda  konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü müjde vereceğim” sözlerini hatırlatarak, “Senin bu halka verebileceğin en büyük müjde, o da gitmen olacak. Halk yoksul, işsiz. Salgınla birlikte ölüme terk edildi. İnfaz yasası dediler, ne kadar tecavüzcü, çeteci varsa hepsini serbest bıraktılar. Siyasi rehineler cezaevinde tutuldu. Baskıcı, diktatör rejimini ayakta tutabilmek için her gün bir yerde savaş başlatıyor. İçeride, dışarıda savaş. Yürüttüğü savaşların temelinde Kürt düşmanlığı var. Bizim ufkumuzda savaş değil, barış var. Bu ülkeye barışı getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük diyoruz” şeklinde konuştu.

 

HDP’ye SÖZDE PARTİ DEMEK SENİN HADDİNE Mİ?

HDP’li Beştaş, tutuklanan siyasetçileri selamlayarak, 2015 yılından beri HDP’ye yönelik sistematik saldırıların geliştirildiğini ve bunun AKP-MHP tarafında yürütüldüğü belirterek, “Bu ülkede tek adam rejimi var. Özel operasyonlar yapılıyor. ‘HDP’yi nasıl çalışamaz hale getirebiliriz’ diyorlar. Geçen yıl Antep’te tutuklanan arkadaşlarımız bir yıldır mahkemeye çıkartılmadı. Bu nasıl bir kepazelik nasıl bir hukuk tanımazlık? Dünyanın hiçbir yerinde bir iktidar muhalefete bu kadar acımasızca saldırmaz. Bu suçu işlemekten vazgeçin. Burada bir savcı çıkmış HDP için sözde parti ifadesini kullanmış. Sen kimsin de 6 milyon oy almış, TBMM’de grubu bulanan bir patiye sözde diyorsun. Senin haddine mi? Hatta hiçbir savcı herhangi bir yurttaşa da sözde diye ifade edemez. Asıl siz sözde görev yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi

 

ANTEP’TE HDP’Yİ ÇALIŞTIRMAMAK İÇİN ÖZEL OPERASYONLAR YAPILIYOR

Beştaş; “Peki Antep’te ne var? Antep vekilimiz sevgili Mahmut Toğrul ile konuştuk. Biz de yakından takip ediyoruz. Antep’te partinin çalışmaması için özel operasyonlar yapılıp planlanıyor. Kim yönetime girebilir, kim il eşbaşkanı olabilir, kim komisyonlarda görev alabilir, kongre ne zamandır, biz nasıl bu kongreyi engelleriz, Antep’te nasıl HDP’yi zayıflatırız diye özel bir çalışma ile bu operasyonlar yapılıyor. Geçen Kasım’da tutuklananlar hala mahkemeye çıkmamış. Bu ne rezalettir. Bir yıl içeride tutacaksınız ama mahkemeye çıkarmayacaksınız. Bir hakim yüzü göremeyecekler. Neyle suçlandıklarını biz biliyoruz. Neyle suçlanıyorlarmış: "Genel Merkezden genelgeler niye size geliyor?", "HDP ile ilişkiniz nedir?" gibi tamamen aleni, açık ve şeffaf yaptığımız çalışmalar kolluk ve savcılık tarafından soru olarak soruluyor. Burada suçlu varsa bu soruyu soran savcıdır. O tutuklamayı veren hakimdir, suçlu varsa insanları bir yıl mahkeme önüne çıkarmadan tutanlardır.”

 

Toplantıya katılan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise, “Halklar tek adam rejimini kabul etmiyor” diyerek, demokrasi ve özgürlük için “birlik” çağrısı yaptı. Kemalbay, “Türkiye’yi ağır bir ekonomik krize yuvarlayan, herkesin açlık ve sefalet içinde olduğu bir Türkiye’yi yaratan bir iktidar, bunların üstünü örtmek için her gün savaş çıkararak, işgal girişimi ve savaşa kalkışarak başarısızlıklarını örtmeye çalışıyor. Savaşın karşısında barışı, sömürü karşısında emeği, kadına şiddete karşı yaşam hakkı ve özgürlüğü, doğanın talanına karşı doğayı savunan bizler ne yazık ki en ağrı baskı altında olanlarız” dedi.

 

HDP NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kocaeli Milletvekili İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu de insan hakları ihlallerine vurgu yaparken iktidarın hukuk tanımazlıklarına dikkat çekti.

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Siyaseti takip ediyoruz, Gaziantep’teki ağır baskıları biliyoruz, hem Grup Başkanvekilimiz, hem Antep milletvekilimiz hem de hepimiz gündeme getiriyoruz. Antep’te siyasetin önünü kesmek isteyenler her türlü legal partisel çabayı illegal gibi gösterme gafletinde bulunup HDP’nin önünün kestemeye çalışıyorlar. Ama bu beyhude bir çaba. Biz bugün hepimiz sizlerleyiz, hepimiz birbirimize güç katacağız ve bu yola devam edeceğiz.” dedi.

 

BEYBAHÇE KATLİAMINDA ÖLENLER ANILDI

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde yapılan kına gecesine, IŞİD mensupları bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 59 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 90 kişi de yaralanmıştı. HDP heyeti katliamın yıl dönümü nedeniyle olay yerine gitti.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, partinin il ve ilçe eşbakanları yöneticiler ve yurttaşlarla birlikte  saldırının yaşandığı Beybahçe Mahallesi'ndeki sokağa geldi.

Burada saldırıya ilişkin açıklama yapan Beştaş ve beraberindekiler, daha sonra sokağa karanfil bıraktı.

 

GRUP DAHA SONRA MAHALLEDEN AYRILDI.

Gaziantep'te 20 Ağustos 2016'da sokakta yapılan kına gecesine terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısında 32'si çocuk 57 kişi yaşamını yitirmişti.

 

SENDİKALAR VE DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE TOPLANTI

KESK’e bağlı Eğitim Sen binasında sendika ve demokratik kite örgütleri ile bir araya gelen HDP heyeti burada güncel konularla ilgili yaptıkları açıklamaların yanı sıra gelen soruları da yanıtladılar. Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı'nın hoş geldin konuşması ve kamu emekçilerinin yaşadıkları sorunlarıdan kısaca bahsetmesinden sonra sözü HDP'lilere bıraktı. Beştaş, burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin en önemli sorunu insan hakları ve Kürt sorunu başta geldiğini belirterek, “Kürt sorunu çözümü konusunda parti olarak çok önemli çözüm önerilerimiz var. Türkiye bu sorunu çözemezse, demokratikleşemez. Çünkü Türkiye’nin her yerinde Kürt insanlarımız var. Bu sorunun acilen çözümlenmesi gerekir. Türkiye’de yaşanan ağır hak ihlallerine şimdi OHAL komisyonu da katıldı. Burada haksız ve hukuksuz yere ihraç edilenler Anayasa aykırı şekilde kurulan bu komisyonda değerlendiriliyor komisyon kararı olmadan insanlar işine dönemiyor. Bu hukuksuzluğa karşı mücadelemiz de her platformda sürüyor. Çünkü OHAL komisyonu da vicdanını kaybetmiş, iktidarın bir sopası gibi kullanılıyor. Bugün ihraç edilen binlerce insan maalesef bu komisyonun kararını bekliyor. İktidar kendi diktasını, zulmünü devam ettirmek için Anayasayı çiğneyerek böyle bir komisyon kurmuştur. KHKlar tamamen anayasaya aykırıdır” dedi. YENİ ÇİZGİ

YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri