HDP Eş Genel Başkanı Buldan: HDP Türkiye siyaseti içerisinde bir çözüm adresidir

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: HDP Türkiye siyaseti içerisinde bir çözüm adresidir

 

MERSİN- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Pervin Buldan’ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede konuşan Buldan, “Türkiye’nin geleceğini savunan bir parti olarak bu gücümüzle irademizle, mücadelemizle Türkiye’yi daha iyi bir noktaya getireceğimize buradan bir kez daha söz veriyoruz. HDP’nin mecali kalmadı diyenler gelsinler şu salonlardaki coşkulu kalabalığı görsünler, onlar rüya görmeye devam etsin” dedi.

 

HDP Mersin il kongresi “Şimdi HDP zamanı” şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kitleyi Kürtçe selamlayarak konuşmasına başladı. Mersin’de yeni süreçte görev alacaklara başarılar dileyen Pervin Buldan, “HDP tutunulacak bir daldır ama aynı zamanda yıkılmayacak sağlam bir köktür. Türkiye siyaseti içerisinde bir çözüm adresidir" diye ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren Buldan, ““Hani bir cumhurbaşkanı var ya, diyor artık mecalleri kalmadı ve salonları dolduramıyorlar.  O, hayal görmeye devam etsin ama gerçek buradadır, gerçek Mersin’dedir, Adana’dadır, Diyarbakır’dadır, gerçek Dersim’dedir, Serhat’tadır, Botan’dadır. ‘Miting yapacak mecalleri kalmadı’ diyenler, gelsinler bu salonları görsünler. Sadece kongrelerimize değil, ebetteki şimdi Mart ayına girdik. 8 Mart’ta, 21 Mart Newroz’unda alanlara, meydanlara baksınlar. 8 Mart’ta kadın buluşmalarına baksınlar. HDP’nin mecali kaldı mı kalmadı mı? Onlar bu rüyaları görmeye devam etsinler, HDP’yi çabuk pes edecek, çabuk sinecek, partilerinin kapısını kapatacak bir parti zannettiler. Yanılacaklar” dedi.

 

 

HDP,  ZALİMLİKLERE KARŞI UMUT YARATTI

Toplumu ve ülkeyi karanlığa kuşatmak isteyen ve kendi çıkarları için her türlü kötülüğü yapan bu zihniyete karşı özellikle HDP’nin hedef alındığını ileri süren Buldan “Bu son dönemlerde bizim bütün bu zorluklara, zalimliklere, karanlık dönemlere ve halkımıza karşı uygulanan bütün zalimliklere karşı bir umut yarattık. Bu umudu büyütmenin peşindeyiz. Bir cesaret yarattık bu cesareti büyütmenin peşindeyiz.

Onlar Türkiye toplumunun önüne inkarcı ve imhacı bir karanlık sistem koydular. Onların önünde en büyük engellin HDP olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların bize saldırmalarının tek nedeninin bu olduğunu çok iyi biliyoruz

Hani bir cumhurbaşkanı var ya, diyor artık mecalleri kalmadı ve salonları dolduramıyorlar.  O, hayal görmeye devam etsin ama gerçek buradadır, gerçek Mersin’dedir, Adana’dadır, Diyarbakır’dadır, gerçek Dersim’dedir, Serhat’tadır, Botan’dadır. ‘Miting yapacak mecalleri kalmadı’ diyenler, gelsinler bu salonları görsünler.  

 

Sadece kongrelerimize değil, ebetteki şimdi Mart ayına girdik. 8 Mart’ta, 21 Mart Newroz’unda alanlara, meydanlara baksınlar. 8 Mart’ta kadın buluşmalarına baksınlar. HDP’nin mecali kaldı mı kalmadı mı? Onlar bu rüyaları görmeye devam etsinler, HDP’yi çabuk pes edecek, çabuk sinecek, partilerinin kapısını kapatacak bir parti zannettiler. Yanılacaklar. HDP baskılarla, tehditlerle, saldırılarla, siyaset yapmaz ve güç olmaz olamaz dediler. Yanlış hesap yaptılar ve yanlış hesap yapmaya devam ediyorlar. Yanlış hesabın Bağdat’tan değil, Mersin’den, Amed’ten, Batman’dan, Dersim’den, Botan’dan geri döndüğünü hep birlikte görüyoruz."

 

ONLARIN YANLIŞ HESAPLARI TUTMADI, TUTMAYACAK

Biz birlerin bin olacağını, yüzbinlerin milyonlar olacağını onlara gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Tüm hesapları şaştı, şaşmaya da devam edecek. HDP onları şaşırtmaya devam edecek. Buradan onlara sesleniyoruz: Bizi izlemeye devam edin. Çünkü biz gücümüzü; mazlum halkımızdan ezilenlerden kadınlardan ve gençlerden, aynı zamanda işçilerden emekçilerden mücadele eden direnen halkımızdan alıyoruz. HDP gerçekliği budur ve bu gerçekliğin artık herkes farkında olmalı.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri