HDP, Diyarbakır il eş başkanları seçildi

HDP, Diyarbakır il eş başkanları seçildi

 

DİYARBAKIR – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanlıklarına Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy seçildi. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kimsenin gücü bizi bu topraklardan silmeye yetmeyecektir" dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, “Örgütlü gücümüzle tecridi kıralım, demokratik özgür yaşamı inşa edelim” şiarıyla 3’üncü Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi.

 

Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Kürdistani partilerin temsilcileri de katıldı.

 

Buldan, "Rehine politikalarıyla HDP'yi yıldırabileceklerini düşünenler yanılıyor, HDP boyun eğmez ve pes etmez. Amed buna tanıktır, tarih boyunca çok zulümler gördü ama halkı iradesinden ve mücadelesinden vazgeçmedi. Nasıl barışın yolu Diyarbakır’dan geçiyorsa, 2023’ün yolu da Diyarbakır’dan geçiyor" diye ifade etti.

 

Kent halkının yoğun katılım gösterdiği kongrede, yapılan konuşmalardan sonra Mali ve Faaliyet raporları okundu.

 

Raporların okunmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığı’na, Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan seçildi. Katılımcıların yeni seçilen yönetimi tebrik etmesinin ardından kongre alkışlarla sona erdi. AJANSLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri