Gaziantep’te Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı, en az üç vekil istiyor

Gaziantep’te Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı, en az üç vekil istiyor

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), verdiği iftar yemeği öncesi adaylar milletvekili adaylarını tanıtarak kamuoyu ile paylaştılar.

 

Şehitkamil ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleşen Yeşil Sol Parti iftar yemeği ve milletvekili aday tanıtımına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep İl Örgütü yöneticileri ile çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer aldı. Çok sayıda kadın ve gencin de katıldığı etkinlikte Barış Anneleri de bulundu. Etkinlik HDP Antep İl Eşbaşkanı Avni Binici’nin açılış konuşmasıyla başladı.

 

28’nci dönemde aday olmayan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, önümüzdeki dönem barışı bu topraklara getireceklerini ifade ederek, 2015 Haziran sürecinden itibaren AKP iktidarına kaybetmeye tek gücün HDP olduğuna dikkat çekti. Buna karşın birçok saldırıya maruz bırakıldıklarını aktaran Toğrul, “Biz bu ceberrut iktidarın artık miladını doldurduğunu biliyoruz. Artık bunu devirecek güç Yeşil ve Sol Parti olacaktır” dedi.

 

YEŞİL SOL İDDİALI EN AZ 3 VEKİL

 

Toğrul’un konuşmasının ardından milletvekili adayları da konuşma yaparak süreci değerlenirdi. Son olarak konuşan Sevda Karaca Demir ise seçim sürecinde çok büyük emeklerle çok kısa zamanda çok büyük işler yapacaklarına vurgu yaparken, “Karşımızda karanlık güçler var. Biz burada halkımızın olanaklarıyla iftar sofrasında bir araya gelirken, bizim vergilerimizle inşa edilmiş salonlarda kokteyl yapıyorlar. Karşımızdaki aday Adalet Bakanı’nı 10 Ekim’den Dilok’a dönemeyen barış güvercinlerimizden tanıyoruz. Bugün buradayız çünkü bu karanlık ittifak patronların ittifakıdır. Bu ittifak özgürlüğün, eşitliğin ve kadın haklarının önündeki engel ittifaktır. Emek ve Özgürlük İttifakı, Kürt emekçilerinin, dokuma işçilerinin, çocuk işçilerin, kadınların ve gençlerin ittifakı. Biz ülkenin dört bir tarafında tek adam yönetiminin bütün planlarını yıkacağız. Sokak sokak, fabrika fabrika gezeceğiz” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri