Figen Yüksekdağ: Çok zor günlerden geçiyoruz

Figen Yüksekdağ: Çok zor günlerden geçiyoruz

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda verilen 40. gün yemeğine katıldı.

Burada konuşan Yüksekdağ, Türkiye 'nin çok zor günlerden geçtiğini belirterek, "Çok zor günlerden geçiyoruz. Karanlığın en koyu olduğu günlerden. Savaşın, silah seslerinin, bomba seslerinin en fazla olduğu günlerden. Ama karanlığın en yoğun olduğu günler aynı zamanda en küçük bir ışığın bile en çok göründüğü ve o ışığın peşinden gidildiği günlerdir" dedi.

GERÇEK KARDEŞLİĞİ BİZE GÖSTERDİLER

Suruç'ta hayatını kaybeden 33 kişinin de bu karanlık günlerde peşinden gidilen ışıklar olduğunu ifade eden Yüksekdağ, hayatını kaybedenlerin gerçek kardeşliğin ne anlama geldiğini gösterdiğini söyledi.

KOBANİ'YE ÇOCUKLAR İÇİN GİDECEKLERDİ

Yüksekdağ, yaşamını yitiren 33 kişinin barış için yola çıktılarını belirterek, "Ellerinde sadece kitapları, fidanları ve oyuncakları vardı. Çocuklara bir parça ışık taşıyabilmek için silahlardan başka hiçbir sesin duyulmadığı Kobani topraklarında çocukların şen cıvıltılarının duyulması için, yükselmesi için yola çıktılar. Ama silahlardan, bombalardan başka ölmek ve öldürmekten başka hiçbir şeyin yaşanmadığı o karanlık coğrafyaya bu gençlerin ışığı çok geldi" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri