EMEP Genel Başkanı Akdeniz: Üçüncü halk ittifakı arayışı hepimizin ortak arzusu

EMEP Genel Başkanı Akdeniz: Üçüncü halk ittifakı arayışı hepimizin ortak arzusu

 

 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "3. ittifak ile ilgili haberler özensiz ve spekülatif. İttifak çıkmış değil, ama bir ihtiyaç ve hepimizin arzusu" diye ifade etti.

 

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "HDP, TİP ve EMEP ittifak kuruyor", "HDP, TİP ve SOL Parti üçüncü ittifak kuruyor" şeklindeki haberler ile ilgili Artı TV'ye konuştu. Üçüncü bir blok için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Akdeniz, "Üçüncü ittifak ile ilgili haberler özensiz, itinasız ve spekülatif; ama üçüncü ittifakı arayışı, üçüncü halk ittifakı arayışı hepimizin arzusu" diye konuştu.

 

 

AKDENİZ İDDİALARI YALANLADI; ASLI YOK ASTARI YOK

 

Ercüment Akdeniz'in konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

 

"Haberciliğin çıtası o kadar düşmüş ki Türkiye'de maalesef. Aynı gün Cumhuriyet gazetesi sürmanşetten verdi TİP, HDP ve Sol Parti anlaştılar, buna daha sonra Emek Partisi ve TKP de dahil olacak diye bir haber yayımladılar. Aslı yok astarı yok. Haberde bahsi geçen öznelere, partilere ne muhabir ne editör ne yazı kurulu herhangi bir teyitte bulunmuş değil. Ama bu sürmanşet olabiliyor. Adı geçen bütün partiler de bunun henüz olmadığını, böyle bir ittifakın kurulmadığını söylediler. Aynı gün A Haber de HDP, TİP, EMEP anlaştı diye bir haber servis edildi ve daha da kötüsü daha sonra bizlerden alınan görüşler de şöyle servis edildi; Üçüncü ittifaka yalanlama gibi. Ya bu acemilik ya da bilinçli bir manipülasyon.

 

"ÜÇÜNCÜ BLOKU ÖRGÜTLEMEK İSTİYORUZ"

Çünkü mesele şu biz Emek Partisi olarak üçüncü blogu örgütlemek istiyoruz. Örgütlemek için çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Üçüncü bloku, üçüncü ittifakı yalanlamıyoruz. Bu Türkiye'nin ihtiyacıdır. Cumhur ve Millet İttifakı dışında Türkiye bu seçeneği arıyor, bu seçeneği oluşturmak istiyor. Devrimci, demokratik, ilerici güçler bu yönde çok yoğun çaba sarfediyorlar. Bizim yalanladığımız şey henüz üçerli partilerin bir blok olarak anlaşmadığı yönünde. Bu doğru bilgi değil. Kaldıki üç parti ya da üç hareket kendisini bütün toplumsal muhalefetin yerine koyamaz. Ancak bir başlangıç yapabilirler. Örnek vermek gerekirse biz Emek Partisi, Sol Parti ve TKP olarak 4 aydır toplantılar halindeyiz. Ama ortaya bir sonuç deklerasyon çıkmış değil. Ayrıca HDP ile genel başkanlar düzeyinde ikili bir görüşmemiz oldu, bu görüşme gayet olumlu geçti. HDP bir tutum belgesi yayımladı, akabinde de üçüncü blog vurgusunu onlar da yaptılar. Sayın Tuncel Bakırhan'ın da bu yönde görüşleri var, basına demeç verdiği. Orada da böyle bir arayış var. TİP de kendi penceresinde üçüncü bloga ilişkin ifadelerde bulunuyor.

 

"ÜÇÜNCÜ HALK İTTİFAKI ARAYIŞI HEPİMİZİN ARZUSU"

Dolayısıyla farklı kulvardan yola çıkan güçler üçüncü blogu örmek için çalışma içerisindeler. Bu çalışma aynı zamanda sendikalarla, emek ve meslek örgütleri ile aydınlarla yerel inisiyatiflerle yürüyor. Aşağıdan bizim parti örgütlerimiz çok yoğun bir çalışma içerisindeler ve HDP ile TİP, TKP, Sol Parti, Halkevleri ile bir dolu temaslar var. Bunun içerisinden bir ittifak çıkartmaya çalışıyoruz. Bu iş emek işi, sabır işi. Dolayısıyla böyle manipülatif haberler neye yarıyor derseniz; partiler arasındaki önyargı duvarlarını yükselten bir sonuç doğuruyor. O yüzden bizim dikkatli olmamız lazım.

 

Çok da prim vermememiz lazım. Henüz ortada Cumhurbaşkanı adayları yok. Henüz Millet ittifakının açıkladığı bir seçim deklerasyonu da yok, aralık ayında açıklanacağını söylüyorlar. Dolayısıyla zaman var, bu görüşmelerin iyi bir yere evrilmesi için hepimizin daha çaba içerisinde olması gerekiyor. Üçüncü ittifak ile ilgili haberler özensiz, itinasız ve spekülatif; ama üçüncü ittifak arayışı, halk ittifakı arayışı hepimizin ortak arzusu."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri