Emek Partisi Genel Başkanı Akdeniz: GES ile hazineden servet sahiplerine kaynak aktarılacak

Emek Partisi Genel Başkanı Akdeniz: GES ile hazineden servet sahiplerine kaynak aktarılacak

Emek Partisi Genel Başkanı Akdeniz:  GES ile hazineden servet sahiplerine kaynak aktarılacak

 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Gelire endeksli borç senedi"ne ilişkin açıklamasında "GES ile servet sahiplerine kaynak aktarılacak. Fatura yine halka çıkacak" dedi

 

Evrensel’in haberine göre, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz,  Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı "Gelire endeksli borç senedi"ne ilişkin, "Borç verebilen geliri de anaparasını da cebine koyacak. Paradan para kazanacak. Aktarılacak kaynağın azami ve asgari sınırı henüz belirsiz. Belirli olan tek şey hazineden yine servet sahiplerine kaynak aktarılacağı” değerlendirmesinde bulundu.

 

AKP iktidarının akşam saatlerinde yaptığı ‘Ekonomiye ilişkin atılan adımlar bu akşam açıklamasının ardından gelen Gelire endeksli borç senedini "Dağ fare doğurdu" ifadeleriyle değerlendiren Ercüment Akdeniz, “Batan geminin mallarını zenginlere peşkeş çekiyorlar. Şapkadan çıkan her tavşan halkın sırtına binen yeni vergiler demek. Bunları durduracak tek güç var, o da emekçilerin hak mücadelesi” dedi.

 

Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasıyla servet sahiplerine 150 milyar liranın üzerinde ödeme yapıldığını hatırlatan Akdeniz, "Hükümet, bu kez ‘Gelire Endeksli Borç Senedi’ çıkardı. Nedir bu? Parası olan senedi alacak, vade boyunca geliri takır takır hesabına yatacak. Vade sonunda ana parayı da cebine koyacak. Yani devlet borç alacak, borç verebilen geliri de ana parasını da cebine koyacak. Paradan para kazanacak. Aktarılacak kaynağın azami ve asgari sınırı henüz belirsiz. Belirli olan tek şey hazineden yine servet sahiplerine kaynak aktarılacağı” ifadelerini kullandı.

 

Açıklanan GES ile enflasyonun dizginlenemeyeceğini söyleyen Akdeniz, “Resmi enflasyon yüzde 80’e dayanmış, TL pul olmuşken; hükümet yine bir avuç kesime gelir garantisi sağlıyor. KKM ile enflasyon dizginlenmediği gibi GES ile de dizginlenmeyecek. Fatura yine halka çıkacak” dedi. 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri