DEM Parti Eşbaşkanı Karayılan; Halfetililer kayyumu göndermek için sandığı sabırsızlıkla bekliyor

DEM Parti Eşbaşkanı Karayılan; Halfetililer kayyumu göndermek için sandığı sabırsızlıkla bekliyor

DEM Parti Eşbaşkanı Karayılan; Halfetililer kayyumu göndermek için sandığı sabırsızlıkla bekliyor

 

 

HALFETİ- BEKİR ŞAHİN:  DEM Parti Halfeti Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Karayılan, Halk biran önce kayyum zihniyetinin gitmesi için sandığı sabırsızlıkla beklediğini ileri sürerek, Halfeti merkez ve kırsal kesimlerin yol başta olmak üzere sorunlarının her geçen gün artarak kangrenleştiğini ileri sürdü. Karayılan; “Rant ve talan düzenini bitirmek, halk belediyeciliği dönemini başlatmak için Halfeti halkımız kararlı, 31 Mart’a DEM’le birlikte bizim olanı geri alacağız” dedi.

 

Saklı Cennet olarak bilinen Şanlıurfa’nın tarihi Halfeti ilçesinde DEM Parti seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, eşbaşkan adayı Mehmet Karayılan, ilçenin sahipsiz, harabe, köy görünümünde olduğuna dikkat çekti.

 

İlçe merkezi ve köylerde alt yapıdan, üst yapıya kadar, yığınla sorunları bulunduğunu hatırlatan DEM Parti Adayı Eşbaşkan Mehmet Karayılan ilçenin sorunlarına ilişkin açıklamasına şöyle devam etti:

 

HALFETİ DE KANALİZASYON KOKUSU TEPKİSİ

“Halfeti bir kültür bahçesi, farklı kimliklerin kültürlerin dillerin konuştuğu güzel bir yer. Aynı zamanda tarihi yönü ile de dikkat çeken Halfeti saklı cennet olarakta bilinmekte. Fakat böyle güzel, Turizm açısından da zengin Halfeti’mizde kanalizasyon kokusu, hem yerli halkı, hem de ilçeye gelen yabancıları oldukça huzursuz ediyor, sağlık açısından da tehlikeli bir durum oluşturmakta. Çünkü çok pis kokuyor. İnsanlar tarihi aşağı Halfeti’ye inmeden, yukarda böyle bir sorun ile karşı karşıya kalması tedirginlik ve tepkilere yol açıyor. www.yenicizgihaber.com

Ayrıca bir başka önemli sorun ilçede işsizlik had safhada, gençler işsiz ve yurt dışına gidiyor, kalanlarda gitmeye çalışıyor. Gençlere istihdam yaratılmıyor, baskı uygulanıyor ve göç etmek zorunda bırakılıyor.

HALFETİ’DE YÜZYILDIR VAR OLAN HAYVAN PAZARI KALDIRILDI

Halk huzursuz, halkın büyük ve küçükbaş hayvanları, meralar ve hazine arazileri satıldığı için başka alternatifleri de olmadığından çiftçilerimiz perişan durumda. Ayın zamanda Halfeti’de yüzyıldır var olan Hayvan Pazarı kaldırıldı yok edildi. İlçemiz için büyük bir kayıp ve eksiklik.

Ayrıca halkın geçim kaynağı Fıstık’ta hasad zamanı çiftçi ürününü Nizip, Birecik gibi çevre ilçe ve illere götürüp oralarda satmak zorunda kalıyor. Bu da hem yorucu, hem de maddi külfet. Bir başka önemli sorun ilçede barınma sorunu had safhada.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri