CHP’li Av. Yılmaz; AKP-MHP hükümetinin amacı Erdoğan’ı yeniden seçtirebilmek

CHP’li Av. Yılmaz; AKP-MHP hükümetinin amacı Erdoğan’ı yeniden seçtirebilmek

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Onur Berk Yılmaz, AKP-MHP hükümetinin Anayasa Mahkemesi’nin hedef tahtasına koymalarındaki niyetlerin açık olduğunu belirterek,  “Mevcut Anayasaya göre bir kişi ancak 2 kez cumhurbaşkanı seçilebilir. Bunu aşmak için ya yeni bir Anayasa ile bu engel ortadan kaldırılır, ya da bu duruma göz yumacak bir Anayasa Mahkemesi dizayn ederek” dedi.

 

CHP Mezitli Gençlik Kolu Başkanı Av. Yılmaz açıklamasında, MHP liderinin Anayasa Mahkemesi kapatılmalıdır dediğini, Erdoğan’ın Parlamento, AYM'yle ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım” diyerek toplumu, seçmenleri, bu hukuksuz, demokrasiye aykırı taleplerini sevdirmeye çalıştıklarına dikkat çekti. www.yenicizgihaber.com

 

Devletin en yüksek yargı organının alenen küçük düşürülmesi kabul edilebilecek bir durum olamayacağına vurgu yapan CHP’li Onur Berk Yılmaz, “AKP-MHP hükümetinin asıl hedefi, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili iddianamenin usulen iadesi konusu asla değil. Usul eksikliği giderilerek yeni bir iddianame düzenlenebilir. Yasal bir engel yok. Burada en çok dikkat edilmesi gereken husus, hükümet ortakları Anayasa Mahkemesi'nin itibarının danışıklı olarak, bilinçli şekilde zedelenmek istenmesidir. Sebebi ise çok önemli.

 

Önümüzdeki seçimlerle ilgili yapılacak bir usulsüzlüğü engelleyecek tek organ Anayasa Anayasa Mahkemesi'dir. Aşılmak istenen madde ise 101. maddenin ikinci fıkrası: "Bir kimse iki defa en fazla Cumhurbaşkanı seçilebilir maddesine değiştirmektir” dedi.

 

Bildiğiniz üzere Erdoğan 2014 ve 2018 yılında toplamda iki kez Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan CHP Mezitli Gençlik Kolu Başkanı Av. Yılmaz, “Tekrar seçilmesinin iki yolu var. Birincisi yeni Anayasa gereği seçimlerin yenilenmesi (116/3), ikincisi ise tekrar aday olmasına göz yumabilecek bir Anayasa Mahkemesi dizayn etmek. Çünkü Erdoğan seçimlerin olağan vaktinden daha erken yapıldığında kazanamayacağını biliyor.

 

HDP’yi kapatma karar bir anda verilmedi

HDP'nin kapatılması girişimi ile ilgili kararlarını rüyalarında görerek bir anda vermediler. Parti kapatmanın çözüm olmayacağını bu ülke defalarca denendi. Tek dertleri önümüzdeki seçimlerde uygulayacakları kanunsuzluklara şimdiden zemin hazırlayarak Anayasa Mahkemesi'ni hedef tahtasına oturtmaktır. Herkesin bu konuda bilinçli davranması, devletin en yüksek yargı organının siyasi saiklere kurban edilmemesi gerekir.” Diyerek kamuoyunun dikkatini çekti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri