CHP’ Milletvekili Yılmazkaya “ Korkut’u ihmal öldürdü “

CHP’ Milletvekili Yılmazkaya “ Korkut’u ihmal öldürdü “

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatına mal olan ruhsatsız ve yönetmeliklere aykırı cami inşaatı ile ilgili değerlendirmede, “Bu yapının sahibi belediye değil de biz olsaydık çoktan tutuklanmıştık” dedi.

 İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatına mal olan cami inşaatı ile ilgili tepkiler artarak büyüyor. Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan cami inşaatının hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan ve mevzuatlara aykırı bir şekilde yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “60 Metre yükseklikte ahşap iskele olamaz. Neden bu inşaat mühürlenmedi? Güvenlik tedbirleri neden alınmadı? Sorumlular hesap vermeli. Eğer bu yapının sahibi belediye değil de biz olsaydık çoktan tutuklanmıştık” diye tepki gösterdi.

BİLGİSİZ, BECERİKSİZ VE SORUMSUZ BİR ANLAYIŞ

Arama kurtarma çalışmalarını ve çalışmalar sırasında yaşanan bilgi kirliliğini de eleştiren Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Çok vahim bir olay. Çok üzüldük. Yazık oldu, genç yaşta göz göre göre ölüme terk edildi. İlgililer bunun vebalinin altından kalkamaz. Tamamen liyakatsiz, iş bilmez, hatta bilmediğini de bilmez, beceriksiz ve sorumsuz bir anlayışın kurbanı oldu. Şimdi kimi sorumlu tutacaksın? O inşaat neden mühürlü değildi? Bunun sorumluları kimlerdir? Ayrıca, Korkut Küçükcan enkaz altında çıkarıldığında önce yaşıyor denildi, sonra ölmüş denildi. Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir?” şeklinde konuştu.

“BELEDİYENİN İHMALİ ÇOK”

Yılmazkaya, şöyle devam etti: “İki gün boyunca adeta samanlıkta iğne arandı. Maalesef sonuç hepimiz için yıkıcı oldu. Bu inşaata izin verenler, bütçesi olmadan inşaatı başlatanlar, beş senedir metruk bir şekilde bekletenler, inşaat alanında koruma ve güvenlik tedbiri almayanlar suçludur. Bağımsız yargı önüne çıkarılmalıdır. 60 metre yüksekliğe ahşap iskele kurulmuş. Bu inşaata izin veren, teknik bilgiden yoksun yetkililer, bu yükseklikteki binaya ahşap iskele kurulduğunda bunun çökeceğini bilmiyorlar mı? Mühendislik biliminden yoksun bir şekilde yapılan binanın yapımını hiçbir denetimden geçirmeyen yetkililerin hesap vermesi gerekir. İskele çürümüş, inşaat alanı çöplük haline gelmiş. Belediyenin buraya hiçbir insanı sokmaması gerekirdi. Belediyenin ihmali çok.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri