CHP Mersin örgütünden şehitleri anma mesajı

CHP Mersin örgütünden şehitleri anma mesajı

MERSİN-YENİ ÇİZGİ; Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklama ile şehitlerimizi andı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay il örgütü adına yaptığı yazılı açıklamasında şunlara dikkat çekti;

Çanakkale’de bundan 105 yıl önce işgalcilere ‘dur’ diyenler, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşacak bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını yakmış oldular. Anadolu insanının hangi şart altında olursa olsun, işgale ve işgalcilere geçit vermeyeceğini, bağımsızlığı söz konusu olunca nasıl kenetleneceğini tüm dünyaya gösterdiler.

O birlik ruhu, 1915’te yedi cihana  “Çanakkale Geçilmez” dedirtti. Ama üç yıl sonra, saraydaki bir kişinin imzasıyla Çanakkale geçildi.

İşte o gün bu millet, kendi egemenliğini asla başkasına devretmemesi gerektiğini öğrendi. İşgalcilere karşı verdiği destansı mücadeleyle tüm mazlum milletlere umut ve cesaret verdi. Kurtuluşu Cumhuriyet ile taçlandırarak, bir daha yurdunun kaderini tek kişinin imzasına bırakmayacağını, halk egemenliğinin üstünde egemenlik tanımayacağını ilan etti.

Elbette bu büyük zaferler, şehitlerimizin kahramanlıklarıyla kazanıldı. Bağımsızlığımız, birliğimiz ve bütünlüğümüz uğruna canını feda etmekten kaçınmayan tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum.

Bugün ne yazık ki, şehit ve gazilerimizi dahi ayrıştırmaya çalışan bir anlayış var iktidarda. Halkı ayrıştıran, kutuplaştıran bu anlayışın Çanakkale’deki birlik ruhuna, Kurtuluş Mücadelesindeki bağımsızlık aşkına, Cumhuriyet’in yüksek ideallerine sahip çıkması, herkesi bu ülkenin eşit yurttaşı olarak görmesi de mümkün değildir.

Çanakkale Deniz Zaferi ve onun yıl dönümünde andığımız şehitlerimiz, bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimize kast edenlere karşı verdiğimiz mücadelede bugün de bize cesaret ve güç veriyor.  Bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri