CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Sizleri kurtarmaya geliyoruz az kaldı”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Sizleri kurtarmaya geliyoruz az kaldı”

 

KİLİS- BEKİR ŞAHİN: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletin Sesi” sloganıyla yurt genelinde şehirlere yönelik düzenlediği seçim gezilerine Güneydoğu’da sınır şehri Kilis’te devam ediyor. Kilis’te konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, parti olarak Orta Doğu halklarını akraba olarak gördüklerini belirterek, “Kavga değil Orta Doğu havzasını bir barış havzasına döndürebilirsek Türkiye de kazanacak Orta Doğu’da herkes kazanacak. Biz hiç kimsenin kimliğiyle yaşam tarzıyla ilgilenmiyoruz. Herkesin kimliği kendi şerefidir. İnsanların karnının doyması lazım. Bu bölgede insanların huzur içinde yaşaması lazım” dedi. Kilis’te CHP’ye üye katılımında da rozet takan Kılıçdaroğlu “Burada oyumuz az, ama bunun sorumlusu Kilisliler değil bizleriz” dedi.

CHP’nin uzun yıllar vekil çıkaramadığı yerel yönetimlerde söz sahibi olamadığı Kilis’te halk CHP liderini sıcak ilgiyle karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun Kilis ziyaretine partili bir grup milletvekili ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Celal Doğan’da eşlik eden isimler arasındaydı.

 

Esnaf ziyareti sırasında CHP’nin “Zincirleri kıra kıra geliyoruz” şarkısı halkı heyecan yarattı.

Kılıçdaroğlu sabah Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti, burada sanayici ve iş adamlarının sorunlarını dinledi.  Daha sonra Alaaddin Yavaşça Kültür Merkezi’nde partiye üye katılım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu üye katılım töreninde partiye yeni üye olanlara rozetlerini taktıktan sonra Murtaza Caddesinde esnaf ziyareti yaptı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu aynı zamanda Kilis STK Temsilcileri, Muhtarlar, Kanaat Önderleriyle bir araya geldi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kilis’teki esnaf ziyaretinde, esnafın sorunlarını dinlerken, “sabredin geliyoruz sorunlarınız çözeceğiz ez kaldı “ diyerek esnafa güven vermeye çalıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Kilis programı kapsamında Kilis Ticaret Sanayi Odası’nı ziyaretinde

Kilis’in bazı alanlarda ciddi sorunlar yaşadığını bildiğini belirterek, “Şundan emin olmanızı isterim. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Her sorun çözülür. Sorunu çözerken aklı ve bilimi kullanacaksınız. Düğmeye bastığınızda çözülmüyor. Sorunu yaşayanları dinlemeniz lazım. Ankara’da oturup ‘çözeceğim’ denmez” diye ifade etti.

Millet İttifakı olarak iktidar olduklarında Suriyeli sığınmacılara iki yıl içinde atacakları adımları anlatan CHP lideri, Kilis’te resmi rakamlara göre yüzde 38 civarında Suriyeli mültecinin olduğunu belirterek, “Resmi rakamların doğru olmadığını biliyorsunuz. Ama Suriyeli sığınmacıları gerçek rakamların çok üstünde. Bizim kendi kültürel yapımız, geleneklerimiz, göreneklerimiz var. Bunların korunması lazım. Çünkü bizim örf, adet, gelenek bizim yarattığımız değil, atalarımızdan gelen alışkanlıktır. Dolasıyla Kilis’i kadim kent yapan bu geleneklerdir. Kadim kentin bu çerçevede korunması lazım. Kilis’e çok gelmedim ve bazı sorunlarımız var biliyorum. Türkiye genelinde resmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin sığınmacı var. Ama bu rakamın 4,5 milyon civarı olduğunu biliyoruz. Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri, Suriye’nin meşru yönetimi ile görüşmektir. Karşılıklı büyükelçilikleri açmaktır. Çünkü bir sorunu çözecekseniz, sorunu muhatabı olan kişi ile konuşmanız lazım. Kavga ederek çözemezsiniz. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız ama bu hemen sorunun çözüldüğü anlamına gelmez. Buradan tekrar Suriye’ye gidecek olan sığınmacıların evlerini, okullarını, kreşlerini yapmanız lazım. Bunları AB fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak” şeklinde konuştu.

 

‘IRKÇILIK YAPMIYORUZ’

“Irkçılık yapmıyoruz. Herkesin kimliğine saygılıyız” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin itibarını düşündüklerine vurgu yaparak, “İnsanları zorla otobüse bindirdik, gönderdik, onu da yapmıyoruz. Üç, göndereceğimiz insanın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Dört, göndereceğimiz insan orada para kazanacak” dedi. 

CHP liderinin açıklamalarından satır başları şöyle;

CAN GÜVENLİKLERİ SAĞLANACAK

Suriyeliler için orada bütün alt yapıyı hazırlayacağız, yeter mi yetmez. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerinin sağlanması lazım. Yeniden bir savaş ortamında kendilerini bulmamaları gerekiyor. Bunun için de meşru hükümetle oturulacak, protokol yapılacak. Birleşmiş Milletler gerekse devreye sokulacak herkesin can ve mal güvenliği sağlanacak. Yeter mi? Yetmez.

Gaziantepli Kilisli çok sayıda iş insanın Suriye’de fabrikası vardı. O fabrikaların yeniden açılmasını, yeniden üretim yapmalarını isteyeceğiz. Buradan ham maddesi gidecek, ticaret güçlenecek. Hem biz kazanacağız hem Suriyeliler kazanacak. Bölge kazanacak. Bölgenin kazanması demek bölgenin güçlü olması demektir.

Türkiye’den giden insanın orada kalacakları evi olacak, işi olacak gücü olacak. Arzu ediyorsa bizim ülkemize turist olarak gelebilir. Gelip gezebilir. Hafta sonunu ben Türkiye’de geçireceğim diyebilir. Daha önce hafta sonları bütün lokantalar sınır boyları doluydu. İnsanlar gelir düğünlerini Hatay’da, Antep’te, Kilis’te yaparlardı. Aynı atmosferi yeniden sağlamak zorundayız. Bunu iki yıl içinde gerçekleşebileceğine inanıyoruz.

Bunları yaparken ırkçılık yapmıyoruz. Herkesin kimliğine saygılıyız. Türkiye’nin itibarını düşünüyoruz. İnsanları zorla otobüse bindirdik, gönderdik, onu da yapmıyoruz. Göndereceğimiz insanın can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Göndereceğimiz insan orada para kazanacak. Bizim fabrikalar da çalışacak böylece herkesin memnun olduğu bir düzeni inşa edeceğiz.

Bu çalışma sadece Kilis için Hatay için değil. Türkiye’nin değişik yerlerinde çok zor şartlarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz de yararlanacak. Ben bunu söylediğimde İstanbul’da bir grup Suriyeli bana haber gönderdi. Gelip bizi ikna edebilir mi, orada kavga ateş var diye. İstanbul’da Suriye’den kaçıp gelen bazı siyasi partilerin liderleri, kadın kolları, sivil toplum öğütleri temsilcileriyle medyaya kapalı toplantı yaptık. Söylediklerimi aynen anlattım. Söyledikleri aynen şu, siz bunları yaparsanız hiçbirimiz Türkiye’de kalmayız. ‘Gideriz kendi memleketimize’ dediler. Biz burada asgari ücretin yarısına çok zor şartlarda çalışıyoruz diyorlar.

ORTA DOĞU HALKLARI BİZİM AKRABAMIZ

Parti olarak Orta Doğu halklarını akrabamız olarak görüyoruz. Hala kız alıp vermeler var, evlilikler var. Bir kavga değil Orta Doğu havzasını bir barış havzasına döndürebilirsek Türkiye de kazanacak Orta Doğu’da herkes kazanacak. Biz hiç kimsenin kimliğiyle yaşam tarzıyla ilgilenmiyoruz. Herkesin kimliği kendi şerefidir. İnsanların karnının doyması lazım. Bu bölgede insanların huzur içinde yaşaması lazım.

BU ÜLKEYE ADALET GETİRECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Üye Katılım’ töreninde “Sınır Namustur” afişinin önünde konuştu.  Sahneye zılgıtlarla çıkan Kılıçdaroğlu, “Herkesin adalete ihtiyacı var. Gittiğim her yerde bir vaadim var. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Adalet aynı zamanda yarattığımız geliri hakça bölüşmektir. Birisi kazanırken kimse yatağa aç girmemelidir. Benim de karnım doyacak komşumun da doyacak.

ALTI GENEL BAŞKAN TÜRYENİN HUZURU İÇİN BİRARADA

İktidar olacaklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün ön yargılarımızdan arınmalıyız. Oyumuzu kullanırken evlatlarımızı Türkiye’yi düşünelim. Altı genel başkan birlikteyiz. Hepimiz bu memlekette huzur olsun istiyoruz. Komşularınızı akrabalarınızı ikna edin” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis yolu üzerindeki Gaziantep'in Milli Mücadele Kahramanlarından Şahinbey'in mezarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. www.yenhicizgihaber.com 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri