CHP İl Başkanı Bozgeyik: “ Biz dostluğu çoğaltmalıyız, kavgayı değil “   

CHP İl Başkanı Bozgeyik: “ Biz dostluğu çoğaltmalıyız, kavgayı değil “   

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik ilçe kongrelerinin devam ettiği süreçte, aday adayları ve partililere yönelik dikkat çekici uyarı ve telkinlerde bulundu. Bozgeyik, “Parti içinde birbirimizi yok sayarak değil, birbirimizi var sayarak, saygı duyarak, partimizi büyütme mücadelesini vermeliyiz” dedi.

 

 

CHP İl Başkanı Bozgeyik kongre süreçleriyle ilgili Yeni Çizgi Gazetesinde Bekir Şahin'e açıklamalarda bulunurken, dikkat çeken önemli vurgulamalar yaptı. Delege tespiti ve kongrelere yönelik yaşandığı ileri sürülen bazı haksızlıklara ilişkin parti içerisinde il yönetimine kadar gelen aynı zamanda sosyal medyada paylaşılan tepki, eleştiri ve küskünlüklere yönelik il başkanı Bozgeyik şunları söyledi:

 

PARTİLİYİ KÜSTÜRMENİN, KIRMANIN, DARGINLIKLAR YARATMANIN KİMSEYE FAYDASI OLMADI

“Biz dostluğu çoğaltmalıyız, kavgayı değil. İl başkanı ve yönetim olarak biz bu anlayış içindeyiz, biz bu anlayışı partilerimizle paylaşmak zorundayız. Eğer bu temennilere uyulursa yerel seçimlerde bir iddia sahibi olabiliriz.

Partinin programı ve tüzüğü uygulanmadıktan sonra, birleşip, barışıp partiyi büyütmedikten sonra, kişinin kazanımının çok önemi kalmıyor. Kişilerin değil, parti programının önemi var, anlayışı benim için önemli.

Partiliyi küstürmenin, kırmanın, dargınlıklar yaratmanın şimdiye kadar kimseye bir faydası olmadı, kaybeden hep partimiz oldu. Çünkü bizim içimizdeki yarış bir süre sonra küskünlüğe, kırgınlığa yol açıyor. Lütfen böyle olumsuzluklara meydan vermeyelim. Biz bu temennilerimizi aday adaylarıyla da paylaştık.

Çünkü yönetim olarak bizi olağanüstü koşullarda uygun gördüler, şeffaflık ve samimiyet bizim önceliğimizdir.”

 

CHP, PARTİ İÇİ YARIŞLARDAN YORULDU

CHP’nin Gaziantep’te parti içi yarışlarda yorulduğunu, partiler tarafından da bilindiğini hatırlatan Karaca Bozgeyik, şöyle devam etti:

“Biz bu anlayışı, yorgunluğu sonlandırıp, tüm enerjimizi iktidar olmak için harcamalıyız.

Gaziantep’te ve Türkiye’de CHP’nin buna ihtiyacı var. Şuan ilk hedefimiz de yerel seçimleri kazanarak Gaziantep’i AKP çıkmazından kurtarmamız gerek. İnsanlar işsiz, aç, yoksulluk had safhada, halk günlük gelen zamlar altında inim inim inliyor. Bu kötü gidişe dur dememiz ve halkımızı bu karanlıktan biran önce kurtarmamız gerek. Bu iş kişisellikten öteye bir şey artık şehir ve ülkeyi kaybetme noktasına geldik. İl, ilçe başkanı kim olursa olsun, partiyi büyütüp birleştirip, yerel seçimlere öyle yol alması gerekiyor.

Bugün yerel seçimlere 7 ay gibi çok az bir zaman kaldı, kongrelerimizi yapıp il, ilçe örgütlerimizi belirleyip programımızı ortaya koymamız gerekiyor.

Tarımda, sağlıkta, yerelde ne yapacağız, yerel sorunlara nasıl çözeceğiz bunlar üzerinde yoğunlaşmamız gerek. Her gün insanlar iş talebi için buraya geliyor.”

 

 

CHP KURULTAY TAKVİMİ

İlçe kongresi delege seçimleri 3- 30 Temmuz arasında yapıldı.

5 Ağustos'ta yapılmaya başlanan ilçe kongreleri ise 10 Eylül'de son bulacak.

İl kongrelerinin başlangıç tarihi 16 Eylül olarak belirlendi. 15 Ekim'de bitecek il kongrelerinin ardından Parti Meclisi'nin belirleyeceği tarihte olağan kurultay yapılacak.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

GAZİANTEP’TE İLÇE KONGRE TAKVİMLERİ ŞÖYLE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri