CHP İL Başkanı Aktay: AKP sosyal medyayı susturma hazırlığında

CHP İL Başkanı Aktay: AKP sosyal medyayı susturma hazırlığında

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın, iktidarın sosyal medya platformlarını baskı altına almaya yönelik girişimlerinin kabul edilir yanı olmadığını belirterek, “AKP, Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medyayı işlevsiz hale getirecek yeni sansür uygulamalarına kalkışmanın bu ülkeye çok ağır maliyetleri olur” diyerek tepki gösterdi. Başkan Aktay, özgür ve serbest bir iletişim ortamı yalnız hukuk ve demokrasinin değil, insan hayatının, toplum sağlığının da güvencesi olduğuna vurgu yaptı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, toplum sağlığı ve ekonomi üzerinde çok ağır sonuçları olan büyük bir salgın yaşanırken iktidar sosyal medya üzerindeki kontrolünü artırmak için yeni yollar aramakla meşgul olduğunu söyledi.

Haberleşmenin, bilgi alışverişinin hayati öneme sahip olduğu bugünlerde AKP, Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarını baskı altına alarak Türkiye’de erişilemez, kullanılamaz hale gelmelerine yol açacak bir düzenleme yapmaya hazırlandığın ileri süren başkan Aktay, “Bu düzenlemeyle, Türkiye’de temsilci bulundurmak, Türkiye’deki verilerin Türkiye’de tutulması gibi sosyal medya platformlarına getirilmek istenen yeni yükümlülüklere uyulmaması halinde bu platformlara ayrılan internet bant genişliği sınırlandırılabilecektir. Böylece, zaten gerçeklerin duyulmasını istemediği zamanlarda interneti yavaşlatarak fiilen sansür uygulayan iktidar artık bu hukuksuz uygulamasına normal ve hukuki bir görünüm kazandırmaktadır.  Bu düzenlemenin, sosyal medya platformlarını sansür uygulamak konusunda bütünüyle iktidarla işbirliği içinde olmaya zorlayacağı da öngörülmektedir.

Sosyal medya elbette provokasyon ve suç üreten bir ortam olmamalı, hukuki denetimin dışında kalmamalıdır. Ancak suç ve suçluyla mücadele iletişim imkânlarının ortadan kaldırılmasının gerekçesi olamaz, sansür uygulamaları için bahane edilemez,

Zaten ülkemizde terör tanımı, düşünce özgürlüğünü ortadan kaldıracak ölçüde genişletilmiş durumdayken sosyal medyayı işlevsiz hale getirecek yeni sansür uygulamalarına kalkışmanın bu ülkeye çok ağır maliyetleri olur.

Özgür ve serbest bir iletişim ortamı yalnız hukuk ve demokrasinin değil, insan hayatının, toplum sağlığının da güvencesidir. Bu basit gerçeği yaşadığımız salgın günlerinde bile idrak edemeyenler kendi iktidarından başka hiçbir şeyi önemsemeyenlerdir.” YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri