CHP İl Başkan Aday Adayı Sucu “Koltuğu milletvekilliğine merdiven yaptırmayacağım”

CHP İl Başkan Aday Adayı Sucu “Koltuğu milletvekilliğine merdiven yaptırmayacağım”

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ; CHP Gaziantep İl Başkan Aday Adaylığında ikinci isim Hayri Sucu’da adaylığını açıkladı. Sucu, ön seçim ile aday belirleme yöntemini benimsediğini belirterek, “Sizlere namus şeref sözü veriyorum, önseçim yapmadan İl Başkanlığı koltuğunda oturmayacağız. Her zaman önseçimden yanayım, örgütten yanayım. İl başkanlığı koltuğunu milletvekilliğine merdiven yaptırmamak için adayım” dedi.

 Gaziantep’te ilçe kongrelerini tamamlayan CHP il kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor 9 Şubatta yapılacak olan il başkanlığı kongresi için mevcut başkan Lütfü Demir’den sonra eski il başkanlarından Hayri Sucu’da düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

 

Sucu’nun il binasında düzenlediği adaylık açıklamasına mevcut başkan Lütfü Demir, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı başta olmak üzere ilçe başkanları eski ve yeni il ilçe başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda partililer katıldı. Basın açıklaması öncesi konuşan CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, “Bizler bir aileyiz, bu bayrak yarışını kim kazanırsa onun emrine gireceğiz. Başarılar diliyorum. Kongrelerimizi birlik, beraberlik ve şölen havası içerisinde bitireceğiz. Kardeşime başarılar diliyorum” diye açıklama yaptı.

 CHP iktidarı çok yakında” diyerek sözlerine başlayan Sucu, “Çiftçilerimiz, esnafımız, memurumuz, yurttaşlarımız geçinemez haldeler. İşsizlik başını aldı gidiyor. O nedenle CHP iktidarı çok yakında. Yönetim olarak çok çalıştık, yönetim dönemimiz oldukça hareketli geçti. İl Başkanlığı görevine geldiğimiz zaman görevi 93 bin lira borç ile aldık. 3 yıl içerisinde tüm etkinliklerimiz borçsuz şekilde tamamladık ve 30 bin liradan fazla kasada bıraktık. Partinin borcunu yönetici arkadaşlarımız ile kendi cebimizden yaparak bitirdik. Partimizden hiçbir şeyimizi esirgemedik. Esirgeseydik, borçlarımızı ödeyemezdik” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİLER

2019 31 Mart seçimleri öncesi Genel Merkez tarafından görevden alınan il eski başkanı Hayri Sucu, koltuğu milletvekilliği için merdiven yaptırmamak için aday olduğunu ifade ederek,

24 Haziran seçimlerinden partide yaşanan milletvekili aday istifalarına da dikkat çekti.

Sucu, şunları kaydetti: “Milletvekili aday adayı olan parti yöneticilerinden 7’si istifa etti. Bunu önlemek için önseçim yapacağız. Parti içerisinde belirlenecek olan tüm isimlerin görevlerine önseçimle gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Önseçim ile görevlendirilen insanlar görevden kaçmayacaktır. Onlar örgütün belirledikleri isimler oldukları için çalışacaklardır. Sizlere namus şeref sözü veriyorum, önseçim yapmadan İl Başkanlığı koltuğunda oturmayacağız. Her zaman önseçimden yanayım, örgütten yanayım. Bu partinin her kademesini örgütün seçmesinden yanayım. Tüm örgütümüzden doğru olanı yapmak için destek istiyorum.”

Hayri Sucu, CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’in “Daha önce Genel Başkan Gaziantep’ hiç gelmedi” sözlerine de şöyle yanıt verdi: “Benim Genel Başkanım, benim başkanlığım döneminde 4 kez geldi. “Daha önce Genel Başkan Gaziantep’ hiç gelmedi” diye konuştu şimdiki il başkanımız. Ben 3 defa Gaziantep’te genel başkanıma program yaptım. 3’ünde de geldi. Ben doğruyu yapacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum."

 2’Yİ 4 YAPMAK İÇİN ADAYIM

Sucu, açıklamasına şöyle devam etti;

“Bizim Genel Merkezimizle aramızda bir sorun yok. Genel Merkezimiz ile temaslarımız sürüyor. İl Başkanı olmam halinde bu makamı milletvekilli veya belediye başkanı olmak için kullanmayacağım. 2’yi 4, 4’ü 6 yapmak için adayım. Bu partinin gücünü artırmak için il başkan adayı oluyorum. Bu koltuğu milletvekilliği için merdiven yaptırmamak için adayım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri