CHP\'de üç adaylı büyük yarış   

CHP\'de üç adaylı büyük yarış   

CHP Gaziantep'te üç adayla il kongresinin startını verdi

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: CHP Gaziantep’te uzun yıllar sonra ilk defa ilçe kongrelerinin birçoğunda olduğu gibi il kongresi içinde birden fazla adayla seçime hazırlanıyor. CHP’de şuana kadar Av Ulaş Şarklı, Karaca Bozgeyik ve bugünde Reis Resioğlu’nun il başkanlığı için aday adaylığını açıklamasıyla şuan için üç adayın yarışacakları gözleniyor. Çoklu aday parti tabanından da haraketlilik yarattı.

 

 

İlçe kongrelerini tamamlayan ve 24 Eylül’de İl Kongresine gidecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Örgütünde ilk adaylığını açıklayan isim Avukat Ulaş Şarklı oldu.

 

ŞARKLI: YILLARDIR ÖRGÜT İRADESİ YOK SAYILDI

“Talip olduğum koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur”

Şarklı, “Yıllardır örgüt iradesini yok sayan, parti içi demokrasiyi rafa kaldıran, ön seçim yapmamayı alışkanlık haline getiren bu anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğim.

Örgütün son sözü söyleyeceğini ifade eden Avukat Ulaş Şarklı, “İlk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tam yüz yıl önce kurulan ve en büyük iki eserimden biridir dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanlığına aday olduğumu büyük bir gururla ifade etmek istiyorum. Gururluyum çünkü talip olduğum koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur. Gururluyum çünkü bu parti inkılap ve inkılapçıların partisidir. Gururluyum çünkü bu topraklara demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü, çağdaşlığı, laikliği getiren ve bu değerlerin teminatı olan partinin yılmaz bir neferiyim. Bu duygu ve düşüncelerle örgütümüzün de iradesini göz önüne alarak Gaziantep İl örgütünü yönetemeye adayım. Ön sözü de son sözü de örgütün olacağı bir yönetim anlayışı için adayım. www.yenicizgihaber.com

SEÇİLDİKLERİ TAKDİRDE ÖN SEÇİM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

Yıllardır örgüt iradesinin yok sayıldığını, Parti içi demokrasiyi rafa kaldıran, ön seçim yapmamayı alışkanlık haline getiren bu anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğime buradan size söz veriyorum. İşçimizi, köylümüzü, geleceği karartılmış gençliğimizi ve her gün daha da yoksulluğa mahkûm edilen halkımızı despot AKP iktidarının ellerine bırakmayacağız. Genciz, umudumuz ve heyecanımız yüksek, yılmadan iktidar mücadelemize devam edeceğiz. İlimizdeki bütün belediyelere talibiz ve oralara cumhuriyet halk partisinin bayrağını dikmek için gerekirse gece gündüz demeden, bıkmadan yorulmadan bu onurlu mücadeleyi örgütümüzle beraber vereceğiz”

 

 

BOZGEYİK: GÜNÜ KURTARMAK İÇİN DEĞİL GELECEĞİ BERABER İNŞA ETMEK İÇİN BURADAYIZ

CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, olağan genel kurulda il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bozgeyik, geleceğe sahip çıkmak istediklerini belirterek, “Tarihsel sorumluluğu üstleniyoruz. Günü kurtarmak için değil geleceği beraber inşa etmek için buradayız” dedi. Bizim yarınlarımızı ve hayallerimizi çalmaya devam ediyorlar” diyen Bozgeyik, “Çocuklarımızın yarınlarını çaldıracak mıyız? Gençlerimizin hayallerini çaldıracak mıyız? Eğer, bu sorulara “Hayır” diyorsak sonsuz güven, sevgi, saygı, samimiyet ve şeffaflıkla, ideolojik temelli yoldaşlık hukuku kültürüyle, parti örgütümüzü bir an önce toparlayarak, artık önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmaya başlamalıyız.

Konuşulacak çok sözün, çözülecek çok sorunun olduğunu kaydeden Bozgeyik, “Birbirimize anlatacak çok şeyimiz var. Ancak, şimdilik susacağız. 24 Eylül günü il kongremizi bitirdikten sonra; yeni umutlarla, devrimci duygularla hep birlikte el ele, omuz omuza o salondan çıkacak, demokrasi ve adalete susamış toplumun bütün kesimleriyle birlikte, Toplumun 'kılcal damarlarına' girip, bütün tıkanan 'damarlarını' açacağız” dedi.

Karaca Bozgeyik, parti tüzüğünün içeriğini demokratikleştirerek, üyeleri, aktifleştirerek, her organı çalıştırarak iktidar için mücadele vereceklerini ileri sürerek, “Mahalle temsilcilerimizle, delegelerimizle, ilçe örgütlerimizle, gençlik ve kadın kollarımızla, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, il örgütümüzle koordinasyon halinde partimizi yaşayan canlı, dinamik, disiplinli bir organizmaya dönüştürerek geleceğimize sahip çıkalım. Sivil toplumun, meslek örgütlerinin sendikaların, odaların, derneklerin yanında olup cesaretlendirerek sessizliği bitirip mücadeleyi dayanışmayı büyütelim” şeklinde konuştu.

REİS REİS OĞLU BUGÜN AÇIKLIYOR 

İl başkanlığı yarışında olması beklenen Reis Reisoğlu ise bugün basın açıklaması yaparak adaylığını açıklayarak yarışta olduğunu beyan edecek. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri