Başbakan Davutoğlu, Sırbistana Gitti

Başbakan Davutoğlu, Sırbistana Gitti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Sırbistan’a gitti. Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Davutoğlu, başbakan olarak Sırbistan’a yaptığı ilk ziyareti olduğunu belirterek, "Önemli bir ziyaret olacak. İkili ilişkiler ve bölgesel barış bağlamında önemli sonuçları olacağına inandığım bir ziyaret" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Sırbistan’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, uçuş öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ahmet Davutoğlu, Sırbistan’a yapacağı resmi ziyaretiyle ilgili, "Sırbistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Daha önce Dışişleri Bakanı olarak birçok ziyaretim olmuştu. Bu Başbakan olarak ilk ziyaretim. Sırbistan, Türkiye için komşu ülke muamelesi yaptığımız önemli bir ülke. İkili ilişkilerimiz son yıllarda büyük ivme kazandı. Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin gelişmesi hem iki ülke halkı, hem bölge barışı bakımından büyük anlam ifade ediyor. Son yıllarda geliştirdiğim ilişkiler Balkanlar’da siyasi omurgayı teşkil etti. Tarihi, kültürel arka plan üzerinde yapabileceklerimizi görüşeceğiz. 3 üniversite rektörümüz de bizimle birlikte. Ekonomik alanında ciddi potansiyelimiz var. Geçen sene 700 milyon dolar civarında bir ticaret hacmimiz var. Bunu daha da arttırmak için iş adamları heyeti ile bilikte gidiyoruz" dedi.

"Akşam Türkiye-Sırbistan iş formunu gerçekleştireceğiz" diyen Davutoğlu, "Ticaret, turizm, yatırım, enerji gibi alanlarda önemli potansiyelimiz var. Sağlık alanında da bazı görüşmeler gerçekleştireceğiz. Aslında seçimler sonrasında Balkanlar’daki gelişmeleri yakından takip edip önemli adımlar atmıştık. Bosna’dan bir heyet ülkemizi ziyaret etmişti. Bundan sonra da Balkanlar’da barış ve istikrarın temini, kalıcı bir barışı gerek Bosna Hersek- Sırbistan, gerek Sırbistan-Kosova ilişkilerinde ihdas edebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yarın inşallah Türkiye’nin Balkanlar’daki en önemli kültürel miraslarının bulunduğu Sancak’a ziyarette bulunacağız. Oradaki liderlerle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Sancak bölgesi Sırbistan’da etnik ve dini barışın sağlanması bakımından önemli bir yer. Önemli bir ziyaret olacak. İkili ilişkiler ve bölgesel barış bağlamında önemli sonuçları olacağına inandığım bir ziyaret" ifadelerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri