Bakan Özlü: "darbe Anayasası Ve Terör Milletimizin Ayağında Prangadır"

Bakan Özlü: "darbe Anayasası Ve Terör Milletimizin Ayağında Prangadır"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son terörist ülkemizi terk etmeden, silahlar betona gömülmeden bundan sonra bu mücadeleye ara vermek yok. Darbe anayasası ve terör Türkiye’nin üzerindeki iki önemli yüktür. Bu iki sorun milletimizin ayağında prangadır. Bu yüklerden kurtulmalıyız. Bunu başardığımız zaman Türkiye gücüne güç, hızına hız katacaktır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Meclis toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yatırımlardaki düşüşe değinerek, bunun yapısal reformlara duyulan ihtiyacı yansıttığını vurguladı. Hükümetin bir an önce yatırım ortamını iyileştirecek reformlara odaklanması gerektiğini söyleyen Özdebir, "Kredi maliyetlerini düşürecek tedbirler alınmalı. İhracatımızın birim değerini yükseltecek ileri teknolojili yüksek katma değerli ürünlere ve inovasyona odaklanan bir büyüme stratejisini mutlaka hayata geçirmeliyiz. Türkiye, küresel yetenek rekabetçiliğinde 109 ülke arasında 63’üncü sırada yer alıyor. Bir ülkenin yetenek rekabetçiliği, ülke işletmelerinin çalıştırdıkları yetenekli insanlara bağlıdır. Yetenekli insan çalıştırma hedefine odaklanmalıyız. Yenilikçi girişimcilerin projelerinin ticarileştirilmesi için bir kredi garanti mekanizmasının oluşturulması gerekmektedir. Ülkemizde model fabrika eksikliğini gidermek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile işbirliği içinde bir proje geliştiriyor. ASO olarak Bakanlığın bu projesini büyük bir memnuniyetle destekliyor, projenin gerçekleşmesi için her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

"BİRİLERİ TÜRKİYE’NİN NE ZAMAN AB’YE GİRECEĞİNİ TARTIŞADURSUN TÜRKİYE İLK ÇEYREKTE BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN DAHA HIZLI BÜYÜDÜ"

Sanayicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Özlü ise, yeni anayasa ve terörle mücadele vurgusu yaptı. Bakan Özlü, her türlü fikri, yapıcı eleştiriyi, teklifi dinlemeye hazır olduklarının altını çizerek, "Hükümet olarak attığımız her adımda iş dünyamızla, yatırımcılarla, sanayicimizle istişare halinde olmaya özen göstereceğiz. Sanayicilerin önündeki her türlü engeli kaldırmak önceliğimiz olacaktır. Çünkü sanayicilerin bu toplumun kahramanları olduğuna inanıyoruz. Teşvik sisteminde bir değişiklik yaptık. Artık yüksek teknolojili yatırımlar nerede yapılırsa yapılsın beşinci bölgede yapılmış gibi desteklenecek. Bu adımla birlikte Ankara’ya çok değerli yatırımların geleceğine inanıyorum. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 oranında büyüdü. Bu büyüme oranıyla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduk. Birileri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne ne zaman gireceğini tartışadursun Türkiye ilk çeyrekte birçok Avrupa ülkesinden daha hızlı büyüdü. Türkiye 80’li yıllardan itibaren ihracata dayalı bir büyüme modelini benimsedi. Türkiye’nin zenginleşmesi esas olarak katma değeri arttırmakla olacak. Sanayi Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın komisyon görüşmeleri yapıldı ancak Meclis’in gündemi yoğun olduğu için tasarıyı Ekim ayı gibi TBMM’de yasalaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"DARBE ANAYASASI VE TERÖR TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE YÜK, AYAĞINDA PRANGADIR"

"İnşallah terör belasını ülkemizin gündeminden çıkaracağız" diyen Bakan Özlü şöyle devam etti:

"Son terörist ülkemizi terk etmeden, silahlar betona gömülmeden bundan sonra bu mücadeleye ara vermek yok. Darbe anayasası ve terör Türkiye’nin üzerindeki iki önemli yüktür. Bu iki sorun milletimizin ayağında prangadır. Bu yüklerden kurtulmalıyız. Bunu başardığımız zaman Türkiye gücüne güç, hızına hız katacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri