Bakan Işık Ve Bozdağ, Yozgatta Balistik Test Laboratuvarını Hizmete Açtı

Bakan Işık Ve Bozdağ, Yozgatta Balistik Test Laboratuvarını Hizmete Açtı

YOZGAT (İHA) – Yozgat’ta kurulan ve dünyada ikinci olduğu belirtilen balistik test laboratuvarı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından hizmete açıldı.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde Garanti Tekstil tarafından kurulan dünyada ikinci olduğu belirtilen balistik test laboratuvarının açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ile diğer yetkililer katıldı. Açılış ve fabrikanın gezilmesinden sonra bir açıklama yapan Bakan Işık, bugün Yozgat’ta bulunmaktan, Yozgat’ın gelişimini, büyümesini ve kalkınmasını görmüş olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Özellikle şuanda içinde bulunduğumuz üretim tesisinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, Türkiye’nin güvenlik ve savunması açısından ne kadar kritik bir tesis olduğunu görmüş olmaktan ayrı bir mutluluk duydum. Gerçekten şuanda hem Türkiye’ye hem de yurt dışına özellikle askerlerimizin, polislerimizin, jandarmamızın güvenli bir şekilde görev yapması için gereken elbiselerin, kıyafetlerin üretiliyor olması ve dünyanın en kaliteli kıyafeti olarak üretilmiş olması bizi son derece memnun etti. Ayrıca dünyada çok az sayıda bulunan balistik laboratuvarlarından bir tanesinin Yozgat’ta bulunması bizim için gurur vericidir. Şuanda açılışını yaptığımız balistik laboratuvarı Türkiye’nin bu noktada sadece kendi ihtiyacını karşılamak değil, bütün dünyaya ürün satması noktasında büyük bir gelişmedir. Balistik laboratuvarının kurulmasında TÜBİTAK’ın da destek vermesi bizi ayrıca memnun etti. Bu yatırımı yapan müteşebbisimizi kutluyorum” dedi.

Anadolu insanının gerçekten müteşebbis olduğunu vurgulayan Bakan Işık, “Yozgat’ta en fazla şehit veren illerimizden bir tanesi. Ama bundan sonra en az şehit vermek için de gayret eden insanlarımızın da olduğu bir il. Bugün bu tesiste bulunmak bana bu duyguları yaşattı. En çok şehit verin illerimizin bir tanesinde en az şehit vermek için yapılan çalışmaları büyük bir memnuniyetle görmüş oldum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Bozdağ ise, bugün Yozgat’ta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ağırlamaktan Yozgatlılar olarak büyük bir şeref duyduklarını belirterek, “Yozgat OSB içerisinde Garanti Tekstil tarafından üretilen savunma amaçlı giysiler, kasklar ve diğer malzemeleri yerinde gördük. Gerçekten de dünyadaki testlerden geçmiş ve standartların üstünde olması sebebiyle de pek çok başka ülkeye ürün üreten bir tesis ve bugün açılışını yaptığımız Garanti Balistik Test Laboratuvarı’nın dünyada ikinci olması da ayrıca önemlidir. Hem askerin, hem polisimizin, hem jandarmamızın hem de güvenlik alanında çalışan herkesle ilgili her türlü saldırıya karşı onları belli ölçüde koruyan kıyafetler ve malzemeler üretilmektedir. Garanti Tekstil’in yönetim kurulu başkanı ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri