Bakan Elvan: "bu Aşağılık Tutumu, Bu Antidemokratik Tutumu Şiddetle, Lanetle Kınıyoruz"

Bakan Elvan: "bu Aşağılık Tutumu, Bu Antidemokratik Tutumu Şiddetle, Lanetle Kınıyoruz"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa’da birçok ülkenin Türkiye’nin evet kampanyası yürütmesine yönelik antidemokratik ve faşizan bir tutum izlerken, hayırcılara kapıları sonuna kadar açtığını belirterek, “Bu Avrupa Birliğinin değerlerine ulaşmayan son derece faşizan bir yaklaşımdır. Bu haysiyetsizler Avrupa’da, Hollanda’da cirit atan terör örgütlerine kapılarını da sonuna kadar açtılar. Bu aşağılık tutumu, bu antidemokratik tutumu şiddetle, lanetle kınıyoruz” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Arnavutköy’de bölge esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Bir restoranda düzenlenen kahvaltıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve bölge esnafı katıldı. Kahvaltı öncesinde bir konuşma yapan Bakan Elvan, “16 Nisan’da halk oylamasına gideceğiz. Yine bildiğiniz gibi 2002 yılından itibaren AK Parti hükümetleri olarak biz anayasa değişikliğinin yapılacağını ifade ettik. Ve bu çerçevede çok yoğun bir çaba sarf ettik. Siyasi partilerle bir araya geldik, çalışma grupları oluşturduk. Ama bu yaşamış olduğumuz 14, 15 yıllık süreçte sürekli olarak başta ana muhalefet partisi olmak üzere bizi oyaladılar. Anayasa değişikliğinin yapılmasını arzu etmediler. Evet 1982 darbe anayasası Türkiye’ye artık dar geliyor. Türkiye’nin gelişmesinin, kalkınmasının önünde önemli bir engel. Bu engeli ortadan kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.



“Cumhurbaşkanlığı sistemi bir parti meselesi değil, bir memleket meselesidir”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir parti meselesi olmadığını söyleyen Bakan Elvan, “Cumhurbaşkanlığı sistemi bir parti meselesi değil, bir memleket meselesidir. Bu ihtiyaçla bugünün sadece ihtiyacı değil, yılların tecrübesinin getirdiği bir ihtiyaçtır. Biz sadece bu günü düşünmüyoruz. 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl sonrasını düşünüyoruz. Türkiye’nin geleceğinin sağlam temeller üzerine oturtturulması için mutlaka bu anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğini, sadece bizler değil, bizden önceki siyasi liderlerimize baktığımızda da birçoğunun gündeme getirdiğini görüyoruz. Ama burada özellikle son günlerde yaşanan hadiseleri dikkate aldığımızda bu halk oylamasında evet demenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gün ışığına çıkmıştır” şeklinde konuştu.



“Avrupa’nın birçok ülkesi Türkiye’deki anayasa değişikliğine evet denilecek korkusu ile antidemokratik ve faşizan bir tutum izlemektedirler”

Avrupa’da son günlerde yaşanan hadiselere de değinin Bakan Elvan, “Avrupa’da son günlerde yaşanan hadiseleri görüyorsunuz. Avrupa Birliği, hep demokrasiden yana olduğunu, çok kültürlülükten yana olduğunu, temel hak ve hürriyetlerden yana olduğunu ifade etmiştir. Ama maalesef bugün Avrupa’nın birçok ülkesi Türkiye’deki anayasa değişikliğine evet denilecek korkusu ile ülkemizin bu ülkelerde evet kampanyası yürütmesine yönelik antidemokratik ve faşizan bir tutum izlemektedirler. Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlar, büyümesinden rahatsızlar. Avrupalılar şunu diliyorlar eğer bu halk oylamasında evet çıkması halinde Türkiye’nin önü daha da açılacak. Türkiye artık kontrol edilemeyecek,Türkiye ekonomik açıdan önemli bir tehdit olacak. Bunu farkındalar. Ve bu çerçevede Türkiye’deki evet kampanyamızı yürütürken Avrupa’da da benzer bir kampanya yürütmemize karşı çıkıyorlar. Ama hayırcılara bir şey demiyorlar. ’Hayır’ kampanyası yürütmek istiyorsanız kapıları sonlarına kadar açıyorlar ama ’evet’ kampanyası yürütmek isterseniz Almanya’sı da, Hollanda’sı da, Belçika’sı da, Avusturya’sı da Türkiye’nin ’evet’ kampanyasına karşı antidemokratik ve faşizan bir tutum içerisinde olduklarını sizlerde gördünüz” ifadelerini kullandı.



“Bu aşağılık tutumu, bu antidemokratik tutumu şiddetle, lanetle kınıyoruz”

“Dün Hollanda hükümeti sayın bakanlarımıza yönelik son derece çirkin antidemokratik ve diplomasiye sığmayan bir tavrı ortaya koydu” diyen Elvan, “Bu bir skandaldır. Ülkemize demokrasi dersi vermeye kalkan ülkeler bugün ’evet’ kampanyasını engellemek için ellerinden gelen her türlü çabayı, gayreti gösteriyorlar. Bu aşağılık tutumu, bu antidemokratik tutumu şiddetle, lanetle kınıyoruz. Evet onlara gereken cevabı verdik. Bundan sonraki süreçte de misliyle verilecek. Bundan emin olunuz” dedi.



“Avrupa Birliğinin değerlerine ulaşmayan son derece faşizan bir yaklaşımdır”

Bakan Elvan sözlerine şöyle devam etti:

“Soruyorum Hollanda’ya, karın ağrıları ne? Niye hazmedemiyorlar? Neden kararsızlar? Neden korkuyorlar? İşte referandumda ’evet’ çıkmasından korkuyorlar. O korkak, o titrek Hollanda Başbakanı, aciz durumdaki başbakan bir bakanımızı oradaki vatandaşlarımızla buluşmasını engellemek için elinden geleni yaptı. Amaç ’evet’ kampanyasını yaptırmamaktı. Dün biliyorsunuz Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya, oradaki konsolosluk çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Hollanda’nın, Hollanda emniyetinin, polisinin, Hollanda yönetiminin çok çirkin tavrını hep birlikte gördük. Bu biraz öncede ifade ettiğim gibi Avrupa Birliğinin değerlerine ulaşmayan son derece faşizan bir yaklaşımdır. Bu haysiyetsizler Avrupa’da, Hollanda’da cirit atan terör örgütlerine kapılarını da sonuna kadar açtılar. Aslında Avrupa Birliği direktifleri var, Avrupa Birliğinin kendi çerçeve ve düzenlemelerine göre bu teröristleri bir dakika dahi ne PKK ne de FETÖ’yü kendi ülkelerinde bulundurmamaları gerekiyor. Ama buna göz yumuyorlar. Binlercesi şuanda Avrupa’da her tür faaliyette bulunabiliyorlar, her türlü etkinliği yapabiliyorlar. Ama bizim bir bakanımız milleti ile buluşmak istediğinde maalesef buna kapılarını kapatıyorlar” şeklinde konuştu.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise yaptığı konuşmada, "Zaten kararlı olduğumuz, ülkemizin geleceği açısından çok önemli olarak addettiğimiz ’evet’ kararımızı daha da güçlendirerek buradan ayrılmış olacağız. Her seçimde en güçlü şekilde AK Partimizin siyasetine destek veren, yellerine rüzgar olan önemli bir ilçemiz. İnşallah bu seçimde çok daha güçlü bir şekilde bugünler için değil, gelecek için kararlı duruşu sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri