Bakan Çelik günler sonra Soma'da!

Bakan Çelik günler sonra Soma'da!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, felaketin dördüncü günü Soma'ya gitti! Siyahlar içerisinde gazetecilerin karşısına geçen Çelik, herkesin sorumluluk içerisinde hareket etmek zorunda olduğunu söyledi.
Maden faciasının yaşandığı alanda incelemelerde bulunan Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vefat eden işçilerin geride kalan yakınlarının sıkıntı yaşamaması adına seferberlik ilan edildiğini belirtti. Bakan Çelik, şunları kaydetti:  "Öncelikle hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz var, emekçi kardeşlerimiz var, işçi kardeşlerimiz var. Onların hüznü var. Diğeri aileleri var, yetimler var yüzlerce belki binlerce bunların bize yüklediği sorumluluklar var. İnşallah bu acılar ve alanda bulunan 17 ve 18 kardeşimizin de inşallah canlı bir şekilde çıkmalarını Cenab-ı Hak bize nasip eder. Böyle bir olay neticelendikten sonra kalanlarla ilgili inanın bir sorun yaşanmayacağını herkesin bildiği inancı içerisindeyim. Gerek devletimiz, hükümetimiz, sivil toplum örgütleri, vatandaşlarımız zaten seferber olmuş durumdalar. Yapılması gereken ne varsa onların tümü maddi, manevi, çocukların geleceği ile ilgili hepsi temin edilecek."

GERİDE KALANLAR...  İlk etapta sosyal güvenlik sistemi ile ilgili kriz masası oluşturarak vefat eden işçilerin geride kalan yakınlarına sosyal haklarının hızlı bir şekilde devredilmeye başlandığını anlatan Çelik, şöyle dedi:  "Diğer imkanların tümü de, sayın Başbakan'ımızın da bizlere talimatları oldu, onlar da çok hızlı bir şekilde ailelere intikal edecek. Kalanlar için bir sorun yaşanmayacağını görüyoruz çok rahat bir şekilde. Ama hayatlarını kaybedenleri geri getirmek mümkün değil. Onun için herkesin sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekiyor."   MADEN OCAKLARININ DURUMU Bakan Çelik, maden faciası sonrasında mevcut ocaklarda tedbir alınıp alınmayacağı yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:  "Yeni ocaklar var. Yeni açılan ocaklar varsa bunların teknolojileri çok farklı. Biz şimdi Zonguldaklı madencilerle konuşuyoruz orada. 1848'de ocak açılmış ve 1848'den itibaren faaliyet gösteriyor. Şimdi bu ocakların konumları, mevcut teknolojiye uyumları çok farklı. Onun için mümkün mertebe yasal düzenlemeleri şu anda Avrupa Birliği (AB) standartlarına getirmiş durumdayız. Eksikleri var mıdır? Tabi ki bu dinamik bir alandır, eksiklerini tamamlamak gerekiyor. Mevcut eksikler tekrar gözden geçirilecek ve daha sağlıklı, daha güvenilir galerilerde emekçilerimizin, işçilerimizin çalışma ortamı inşallah sağlanır ve bu acılar yaşanmaz."    GÖZYAŞLARINI TUTAMADI Öte yandan Çelik, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tırını ziyaret ederek Başkanı Fuat Oktay'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Türk Kızılayı Mobil Mutfak aracı ve yemek dağıtım alanını da gezen Çelik, burada dağıtımı yapılan çorba ve pideden yemesinin yanı sıra maden işçilerine ikram etti. Çelik bu sırada maden faciasından sağ olarak kurtulan İsmail Aslan isimli işçiyi yanına çağırarak pide ikram etti. Bakan Çelik'e yaşadıklarını anlatan maden işçisi, gözyaşlarını tutamadı. Bakan Çelik, işçinin telefonunu alarak gerekli desteğin verilmesini istedi.









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri