Bağdatta Seçim Tedbirleri Artırılıyor

Bağdatta Seçim Tedbirleri Artırılıyor

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, yarından itibaren 12 Mayıs’ta gerçekleşecek genel seçimlere kadar kente yük araçlarının girişinin ve motosikletlerin sokağa çıkmasını yasakladığını açıkladı.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, 12 Mayıs’ta gerçekleşecek Irak genel seçimleri öncesi, şehirdeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Bağdat Operasyonlar Komutanı Korgeneral Celil el- Rubayi, bugün başkentte düzenlediği basın toplantısında, alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yarından itibaren seçim gününe kadar kente yük araçlarını girişinin ve motosikletlerin sokağa çıkmasını yasaklandığını duyurdu. Şehrin her noktasında güvenliğin tam anlamıyla sağlandığının altını çizen Rubayi, “Seçim süreci boyunca oy kullanma merkezlerinin güvenliğini sağlamak için olağanüstü bir plan hazırlandı” dedi.

Vatandaşları güvenlik güçleriyle işbirliği yapmaya çağıran Bağdat Operasyonlar Komutanı “Güvenlik güçlerimiz seçim öncesi düzenlediği operasyonlarda birkaç terörist gözaltına alındı” ifadelerini kullandı. Irak genelinde 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak milletvekili seçimleri öncesi yaklaşık 10 aday suikast girişimine maruz kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri