Aykut Küçükkaya devlet içindeki cemaat ve tarikatlara dikkat çekti

Aykut Küçükkaya devlet içindeki cemaat ve tarikatlara dikkat çekti

Aykut Küçükkaya  Gaziantep'te kitabını imzaladı Gaziantep'te ÇYDD’nin konuğu Küçükkaya kitabını imzaladı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, “Adalet ve Demokrasi” söyleşisinde Gezi Ruhuna ve önemine dikkat çekerek, “Bugünkü baskıları, hukuksuzlukları, haksızlıkları mücadele ederek yenebiliriz. Umudu hiçbir zaman yitirmemek gerek. Gezi ruhunu yaratan o gençlik sinmemeli, korkmamalı. Ve her zaman okumalıyız, tartışmalıyız, sorgulamalıyız, konuşmalıyız” dedi. Küçükkaya, ayrıca şu da unutulmasın  “Atatürk ve laiklik bizim kırmızı çizgimizdir” diye vurgu yaptı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gaziantep Şubesi’nin düzenlediği “Adalet ve Demokrasi” söyleşisine konuşmacı olarak davet edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, söyleşisinde, sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gaziantep'e gelişinin 86’ıncı yıl dönümünü kutlarken, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy’u da anarak aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğü vurgu yaptı.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN CUMHURİYET UYARMIŞTI

Cumhuriyetin başyazarı Uğur Mumcu katledildiğinde Cumhuriyet gazetesi 40-50 bin satmasına rağmen, Mumcu’nun cenazesine milyonların katılarak cinayeti protesto ettiğini Cumhuriyet’e ve Mumcu’ya sahip çıktıklarına dikkat çekti. Dolayısıyla Cumhuriyetin tirajının azlığı ile gazetenin etkisini değerlendirmenin doğru olmadığını, Cumhuriyetin demokrasiye önemli katkı sunan, yayın organı olduğunu ifade eden Küçükkaya, “Bugün yaşanan FETÖ terör örgütü ve tehlikelerini, Uğur Mumcu ta 30 yıl öncesinden yazdı. Yani tehlikenin mesajını yıllar önce verdi. Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi’nde FETÖ terör örgütüyle ilgili bugüne kadar sayısız yazılar yazıldı, haberler yapıldı. Siyasal İslam’ın ayak sesleri ve tehlikelerine karşı cumhuriyet her iktidarı uyardı. Eğer o uyarılar dikkate alınsaydı Türk halkı, bugün bu travmaları yaşamazdı. Bir ülkenin önemli kurumlarını siz cemaatlere, tarikatlara teslim ederseniz 15 temmuz gibi tehlikeler ülkede hep yaşanır. Ve şuan yine bir cemaatten vaz geçilirken, başka bir cemaat ve tarikat, devletin kurumlarında örgütlenmekte, yer verilmekte. Yani tehlike bitmiş değil bunlarla da her an 15 temmuz benzeri olaylar yaşanabilir. Devletin içindeki cemaat ve tarikat unsurlar halen temizlenemedi” dedi. Adalete, hak ve hukuka vurgu yapan Küçükkaya,  10 yıl önce cemaat insanları Silivri ceza evine tıkarken, bugünde AKP iktidarı, haksız ve hukuksuz şekilde insanları ceza evine tıkadığına vurgu yaptı.

OKUMAYAN  VE UNUTKAN TOPLUMUZ

Türkiye toplumu olarak çok unutkan ve de okumayan bir toplum olduğumuza vurgu yapan Aykut Küçükkaya, her fırsatta okumak, sorgulamak, eleştirmek, fikirleri gündem taşımak gerektiğini ifade etti. Türkiye’deki basın mensuplarının da okumadığını ve Türk basının durumunun da Türkiye'nin son 10 yılı gibi olduğunu hatırlatan Küçükkaya, bu sorunun aşılması gerektiğine dikkat çekti.

ÇYDD PLAKET İLE ONURLANDIRDI 

Tuğcan Otel’de düzenlenen söyleşide salonu dolduran kalabalık, söyleşi sonunda geliri ÇYDD yararına olan Aykut Küçükkaya’nın son çıkan THE Ortak isimli kitabını satın alarak imzalattılar. Bu arada söyleşiye izleyici olarak İzmir’den gelerek katılan 1983-84 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Avukat Ceyhan Demir’de “İzmir’in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?” adlı kitabını imzaladı. Kitaptan elde edilecek tüm gelir yine ÇYDD ye bağışlandı. Ayrıca düzenlenen etkinliğe katkı sunan başta Aykut Küçükkaya olmak üzere işadamı Kemal Küçükcan, Ceyhan Demir ile ÇYDD ye evini bağışlayan Müzeyyen Tekin’e dernek yönetimi tarafından birer plaket ile ödüllendirildiler. ÇYDD Şube Başkanı Dr. Gönül Çakmak katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.   YENİ ÇİZGİ      

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri