Av Bilgin Yeşilboğaz: Millet iradesi yok sayılıyor, muhalifler cezaevlerinde

Av Bilgin Yeşilboğaz: Millet iradesi yok sayılıyor, muhalifler cezaevlerinde

 

Av Bilgin Yeşilboğaz: Mersin’e hizmet için adayım

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Mersin’de CHP’de milletvekili aday adayı olan Mersin Barosu eski başkanı Av Bilgin Yeşilboğaz, “Herkes gibi ben de demokratik hakkımı kullanarak aday adaylığımı açıklıyorum. Seçilirsem milletvekili olarak siz Mersinli hemşerilerimize, bu güzel ülkeme hizmet edeceğim’’ dedi.  

 

Av Bilgin Yeşilboğaz, milletvekili aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamasında, önümüzdeki seçimlerin bir demokrasi şöleni olacağını, adil bir seçimde bir hizmet yarışına gireceklerini bu nedenle bu süreçte, birikimiyle hizmet yarışında bir milletvekili olarak yer almak istediğini belirterek şöyle devam etti:

 

“İnanın tam da bunları söylemek isterdim. Ne güzel olurdu. Neşe için de, umut içinde bir seçim yarışına katılmak. Yok öyle değil. Öyle değil bu günler. Sıradan değil, alışıldık değil, bildik değil bu günler. Cumhuriyetimize, demokrasimize ve can güvenliği dahil her türlü hak ve özgürlüklerimize karşı büyük bir saldırı dalgası altındayız. Gerçekten olağanüstü günler yaşıyoruz. Kötü günlerdeyiz. Karanlık günlerdeyiz. Kritik günlerdeyiz. Yani bir tünelin ağzındayız. Kötü yönetilmiyoruz. Kötü niyetli yönetiliyoruz. Kör karanlıklara götürülmek, dipsiz kuyulara atılmak, çıkmaz sokaklara sürüklenmek üzereyiz. Ülkemiz tek adam yönetiminde hızla anayasal bir rejimden uzaklaşıyor. Evrensel hukuk askıya alınıyor, seçilmiş belediye başkanları sözde soruşturmalar ve davalar yoluyla görevden alınıyor, yerlerine kayyumlar atanıyor. Muhalefet partilerin milletvekillerinin alelacele dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Muhalifler cezaevlerinde. Millet iradesi yok sayılıyor. İnsanlar artık sokak ortalarında siyasal cinayetlere kurban ediliyor. İnsanlarımızın çok büyük bir çoğunluğu aç açık, yoksul ve işsiz. Gençlerimiz daha iyi bir gelecek için ülkemizi terk ediyor. Umutları bitmiş. Pahalılık dayanılmaz noktada, eğitim gerilemiş, sağlık sistemimiz çökmüş durumda.

Emekli işçi açlık sınırında yaşıyor. Üretim ülkemizde adeta bitmiş durumda  Ücretler kiralarını dahi karşılamıyor. Çaresizlikten insanlarımız intihar ediyor. En önemlisi adalete olan güven yok ediliyor. Hepimiz adil ve güvenli bir seçim olacak mı endişesi içindeyiz.

Dolayısıyla ülkemizin çok kritik bir döneminde çok önemli bir seçime gidiyoruz. Olağanüstü bir dönemdeyiz. Olağan üstü koşullar altındayız.

Bu duruma, geleceğimiz için, çocuklarımız için dur demek zorundayız. Barışımız için, kardeşliğimiz için, huzurumuz için dur demek zorundayız. Bu nedenle bu seçimi bir milletvekilliği seçiminden, bir cumhurbaşkanlığı seçiminden çok daha öte bir noktada değerlendirmek durumundayız. Bu seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır”

 

Bu ülke kutuplaşmalardan ve adaletsizlikten çok yorulduğunu ileri süren Yeşilboğaz,

“Işığı sönmüş bu ülkeyi aydınlatmak için mücadelenin tüm ağırlığını sırtımda taşımaya, neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam etmek için, burada bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum. Olağanüstü dönemin, olağan üstü mücadelesine hazırım. Varım. Buradayım” diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri