Adana’da Soner Çetin, İYİ Parti'den aday oldu

Adana’da Soner Çetin, İYİ Parti'den aday oldu

 

 

Adana’da Soner Çetin, İYİ Parti'den aday oldu

 

 

ADANA- YENİ ÇİZGİ: CHP Genel Merkezi'nin 31 Mart seçimlerinde Emrah Kozay'ı aday göstermesi üzerine partisinden istifa eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İYİ Parti'den Çukurova Belediye Başkan Adayı oldu.

 

 

CHP’de istifa eden Soner Çetin, İYİ Parti'den Çukurova'nın yeni Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 

 

 "Cumhuriyet Halk Partisi mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirmeye çalıştığını kaygıyla izlemekteyiz. Atatürk ilkeleri, cumhuriyet değerleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları gibi partinin kimliğini oluşturan kavramların gözardı edildiği, tarafsız ve liyakate hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, parti içi dar kadrolaşmanın ön plana çıktığı, adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık. Tanık olduğum bu kaygı verici tablo nedeniyle ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum. Ancak, bu hikaye burada bitmez!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri