Abd Savunma Bakanı: Savaş Değil, Kuzey Korenin Nükleerden Arındırılmasını İstiyoruz

Abd Savunma Bakanı: Savaş Değil, Kuzey Korenin Nükleerden Arındırılmasını İstiyoruz

Güney Kore’ye iki günlük bir ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis ABD yönetiminin Kuzey Kore ile savaşmak istemediklerini ancak yarımadanın nükleer silahlardan arındırılmasını umduklarını söyledi. Mattis, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yönetimine başkalarını felaketle korkutan kışkırtmaları durdurma çağrısı yaptı.

ABD Savunma Bakanı Mattis Kuzey Kore ile Güney Kore arasında 2.5 mil genişlikteki askerden arındırılmış şeritte bulunan mütareke köyü Panmunjom’da yaptığı konuşmada, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın da net olarak ifade ettiği gibi maksatlarının savaş olmadığını ancak, Kore yarımadasının ispatlanabilir geri dönülemez olarak nükleer silahlardan arındırılmasını istediklerini söyledi.

Mattis, iki gün önce ASEAN toplantısına Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak Kuzey Kore’nin pervasız, hukuk dışı davranışlarına karşı diplomatik çözüm bulmaya bağlı kalma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanı Song Young-moo Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füzelerinin kullanılabilecek silahlar olmadığına vurgu yaparak kullanacak olursa ABD ve Güney Kore’nin kombine güçlerinden misliyle karşılık bulacağını söyledi. Bakan Young-moo, ABD Savunma bakanı ile birlikte görünmelerinin aralarında sarsılmaz bir ittifak olduğunu gösterdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri