Yeni Çizgi Gazetesi 14 yaşında

Yeni Çizgi Gazetesi 14 yaşında

 

Gaziantep’te 2008 yılında yazılı basın olarak yayın hayatına başlayan YENİ ÇİZGİ GAZETESİ  14 yaşında. Yeni Çizgi Gazetesi, bu süreç içerisinde Basın Meslek ilkelerine uygun, objektif, tarafsız yayıncılığına birçok engellemelere rağmen devam etmiştir.

Elbette hiçbir gerekçe eksikliklerimizi örtemez. Bize ayna tutan okuyucularımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

 

Yeni Çizgi Gazetesi Gaziantep dahil Mardin'den Mersin Anamur'a kadar Güneydoğu ve Doğu Akdeniz'deki birçok şehirde okuyucu ile buluştuğunda haberleri ve çizgisiyle farkını ortaya koyarken, bülten ve tanıtım gazeteciliğini değil, araştırmaya yönelik, aynı zamanda halkın sorunlarına yer veren, halkın sesi olan çizgisiyle okurlarından büyük ilgi ve destek görmüştü.

 

Gaziantep’in yanı sıra özellikle bölgedeki diğer şehirlerde okurlarımız, Yeni Çizgi Gazetesi’nin haber, baskı ve dizgi kalitesinde övgü ile bahsederken, gazeteyi sahiplenmelerine yönelik duyarlılıkları gazete çalışanlarını oldukça mutlu ve motive etmekte.

 

Mesleğinde şu sıralar 32 yılı geride bırakan Yeni Çizgi Gazetesi sahibi aynı zamanda yazı işleri müdürü Bekir Şahin ve çalışanlarının yanı sıra bize ayna tutan okuyucularımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

 

Bu coğrafyada en tehlikeli iki meslek var birisi maden işçiliği diğeri ise gazetecilik. Birinde karanlığın içinde hep bir endişeyle ilerlersin; diğerinde karanlık, üstüne çökmek için hep pusuda bekler. Çünkü yazdığınız her satır, çektiğiniz her kare, karanlıktan beslenenleri tedirgin eder. Özgür basın bilinmesi, istenmeyenlerin bilinmesini, görülmeyenlerin görülmesini sağlar. Bu yüzden, gazetecilik, tarihin her döneminde iktidardakilerin hep kâbusudur.  www.yenicizgihaber.com 

 

Bu uğurda yayıncılık yapan diğer basın ve mensuplarını elbette tebrik etmek gerek, hatta haber uğruna canlarını verenleri burada saygı ile anıyoruz.

Eğer özgür basın olmasa karanlıklar aydınlığa çıkmaz. Basının kör ve sağır kaldığı yerde demokrasi ve özgürlük, İnsan hakları cılız kalır, hatta olmaz, mağdur sesini duyuramaz. Tekçi ve ötekileştirici dil toplum üzerinde kabus olur.  

 

Kıymetli okurlarımız; Yeni Çizgi Gazetesi olarak maddi sıkıntılar nedeniyle kağıt baskımızı durdurduk, ancak aynı ilkeler doğrultusunda dijital ortamda maddi anlamda gücümüz yettiği kadar yayın hayatımızı kesintisiz olarak devam ettiriyoruz. www.yenicizgihaber.com İnternet Sitemize reklam vererek bize desteğinizi devam ettirebilirsiniz. Çünkü sizler olmadan bizim ayakta kalma şansızım yok.

 

Birlikte daha nice yaş almaya, kalın sağlıcakla. ((Haber Merkezi)  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri