Yayladan Dönenler Mahsur Kaldı

Yayladan Dönenler Mahsur Kaldı

Muş’taki Ilıca bölgesinde bulunan yaylalardan dönen sürü sahipleri, hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldı. 6 vatandaş ve 800 hayvan saatler sonra kurtarıldı.

Merkeze bağlı Ekindüzü ve Ilıca köyü yaylalarından Muş’a gelen vatandaşlar, hayvanlarla birlikte tipi ve kar yağışının yoğun olduğu Derecik bölgesinde mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla yola devam edemeyen vatandaşlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni arayarak yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gönderilen iş makineleri, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından vatandaşlara ulaştı. Yol açma çalışmalarının ardından mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanlar kurtarılarak il merkezine ulaştırıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan sürü sahiplerinden Halis Sezgin, yolların kapalı olduğunu belirterek, "Gece yol yoktu. Biz de Ekindüzü’nden Ilıca’ya gittik. Bu sabah hava şartları çok kötüydü. Kar yol vermiyordu. Yolda tipi nedeniyle sıkıntı yaşadık" dedi.

Dünden beri yolda olduklarını ifade eden Tevfik Bozkurt ise, "Biz dünden beri yoldayız. Kar nedeniyle yollarımız kapalıydı. Özel idareye haber verdik, geldi ve yolumuzu açtı" diye konuştu.

Kurtarma çalışmasını yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür de, 800 baş hayvanın mahsur kaldığı ihbarını aldıklarını belirterek, "Merkeze bağlı Ilıca, İnardı, Ekindüzü, Üçevler, Alaniçi bölge yollarımızda çalışma yapmaktayız. İl Özel İdaresi olarak 3 gündür etkili olan yağıştan sonra yollarımızı açma çalışmalarını yaptık. Burada da yaklaşık 800 hayvanın bulunduğu bir sürü ile çobanlar ve mal sahiplerini kurtardık. Açtığımız güzergah 9 köy ve 22 mezramıza hizmet vermektedir. Özel idare olarak bu yolların açılması için 24 saat çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri