Urfalı kadınlar HDP ile dayanışma mesajı verdi, katillerin cezasız kalmasına tepki gösterdi

Urfalı kadınlar HDP ile dayanışma mesajı verdi, katillerin cezasız kalmasına tepki gösterdi

 

 

ŞANLIURFA - Urfa İl Kadın Platformu, HDP’ye yönelik yapılan gözaltı operasyonlarına tepki gösterirken hukuksuz şekilde gözaltına alınanların yanlarında olduklarını ve derhal serbest bırakılmasını istediler.

 

 

İl Kadın Platformu üyeleri, Şanlıurfa Barosu’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla  özellikle Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik 2014’teki Kobanê eylemleri gerekçe gösterilerek yapılanın siyasi operasyon olduğunu açıkladılar.

Urfa Barosu’nda yapılan toplantıda ortak açıklamayı yapan Platform Dönem Sözcüsü Avukat Mihriban Çelik, tasfiye operasyonlarının parçası olarak HDP içerisinde mücadele eden kadınların hedef alındığına dikkat çekerek, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılması çağrısını yineledi.

 

HİÇBİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ

Av. Mihriban Çelik, “Yapılan operasyonda kadınlar olarak hayatlarımız için verdiğimiz mücadeleden tanıdığımız ve mücadelelerinin tanığı olduğumuz, yeri geldiğinde Meclis’te ve her yerde sesimiz soluğumuz olan; eşit ve özgür bir yaşamı, haklarımızı beraber savunduğumuz yol arkadaşlarımız aramızdan haksız, hukuksuzca ve yalanlarla alındı. Hukukun talimatla işlediği, kimi hayatların değerli kimilerinin ise değersiz ve harcanabilir kılındığı bu koşullarda hiçbirimiz güvende değiliz” diye konuştu.

 

KATİLLER CİZASIZ KALIYOR

Kadına yönelik şiddetin, Kürt halkına yönelik ırkçı saldırıların arttığı bir süreçte kimsenin hesap vermediğini vurgulayan Mihriban, “Kürt köylüler işkenceyle askeri helikopterden atıldığını beyan ettiği halde o gözleri kıpkırmızı hale getiren şiddeti kimse soruşturmadı.

Musa Orhan, Ümit Can Uygun, Fatih Burak Aykul ve sayısız örnekte gördüğümüz, özellikle kadına yönelik suçların cezasız kaldığı için adalete güvenimiz kalmadı. Bu düzende nefes alamıyoruz. Biz bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku’yu alıkoyduğu bilinen fail Zaynal Abarokov için ya da ‘Daha önce de yaptım, bana bir şey olmaz’ diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. İşte bu yüzden susmuyoruz! Ayla, Gülfer, Beyza, Perihan, Berfin, Bircan, Pervin, Dilek, Emine için gözaltına alınanların her biri için ses çıkarıyoruz: Bu hukuksuzluğun karşısında, gözaltına alınanların yanındayız” diye konuştu. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri