Üniversite öğrencisi Feray Şahin Mersin’de anılıyor

Üniversite öğrencisi Feray Şahin Mersin’de anılıyor

MERSİN:  Mersin’de üniversite son sınıfta okurken o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin, ölümünün 6. yılında anılıyor.

 

Şahin ailesi 6 yıldır adalet arıyor

Mezitli Belediyesi öncülüğünde Feray Şahin Parkı’nda 19 Eylül Salı günü saat 12.00’de düzenlenecek, Feray Şahin’i Anma etkinliği nedeniyle açıklama yapan Anne Aysel Şahin, “Feray kızımız kadın cinayetlerinin ne ilki, nede sonuncusu oldu. Gencecik kızımızı öldüren katil, ödül gibi ceza ile korundu ve sokağa bırakıldı. Dosyamız 4 yıldır Yargıtay’da bekliyor. Biz 6 yıldır adalet bekliyoruz. Geciken adalet, adalet değil?” diyerek tepki gösterdi.

 

 

Mersin Toros Üniversitesi’nde İçmimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin,

Mezitli İlçe Belediyesi’nde staj yaptığı sırada 19 Eylül 2017 tarihinde o sırada polis olarak görev yapan Fatih Burak Aykul tarafından öldürülmesinin üzerinde 6 yıl geçti. Ancak katil 1,5 yıl yattıktan sonra indirimli 5 yıl 3 gibi komik ama ödül gibi ceza ile sokağa bırakıldı.

Gencecik kız Feray kara toprakta, dosya 4 yıldır Yargıtay’da bekliyor.

 

Bu ülkede yaşayan kadınlar her an, evde, sokakta, iş yerinde, okulda erkek şiddeti ile karşı karşıya kalabiliyor diyen acılı anne Şahin, “Bizler en temel hakkımız olan yaşam hakkımızı savunuyoruz ve isyanımızı haykırıyoruz.

 “Yeter artık” diyoruz. Kadın cinayetlerini önleyici politikalar geliştirilsin ve şiddeti önlemeye dair var olan yasalar uygulansın. İstanbul Sözleşmesi yeniden uygulamaya konulsun.

Kadın cinayetlerinde “haksız tahrik indirimi, “iyi hal indirimi ”uygulamalarından vazgeçilsin.

Katiller değil, kadınlar korunsun. Cinayeti, şiddeti, tacizi meşrulaştırmayın.

Cinayetler en ufak ayrıntısına kadar araştırılsın bu süreçte ihmali olanlar cezalandırılsın ve katil en ağır şekilde cezalandırılsın istiyoruz” dedi.

 

Keşke analar ve babalar bu acıyı hiç yaşamasa, evlatlarını o kara torağa vermese diyerek acısını en derinden hissederek yaşayan anne Aysel Şahin, “Çünkü öyle bir acı ki hiç bir şeye benzemiyor. Bu acının ne bir ismi var, nede bir tarifi, biz bu acıyı yaşadık Rabbim bu acıyı hiç kimseye, ne bir hastane köşesinde, nede bir mezarlıkta öğretmesin.

Tüm yurtsever kardeşlerimiz, analar, bacılar, kardeşlerimiz, bizim başımıza gelmez demeyin, yaşanan cinayetlere sesiz kalmayın, bizim gibi ailelere destek olun sizlerin desteğini önemsiyoruz. Yeter Feraylar ölmesin, analar ağlamasın, kadınlar, kızlarımız öldürülmesin istiyoruz” diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri