Türkiye İşçi Partisi yurt genelinde Can Atalay’a özgürlük istedi

Türkiye İşçi Partisi yurt genelinde Can Atalay’a özgürlük istedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. döneminde milletvekili seçilenler  TBMM Genel Kurul'da yemin ederek görevine başlarken, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu. TİP, Atalay'ın hukuksuz biçimde haftalardır cezaevinde tutulmasına karşı bugün 36 ilde, toplam 85 noktada sokağa çıkarak eylem yaptı.

 

Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde bulunan Atalay'ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde alındı ve hemen ardından tahliyesi için Yargıtay'a başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruya rağmen TİP Milletvekili Can Atalay tahliye edilmezken, Atalay'ın hukuksuz şekilde cezaevinde alıkonulmasına muhalefet partisi temsilcileri, barolar ve demokratik kitle örgütleri tarafından tepki gösterildi.

 

TİP ve Atalay’ın avukatları tarafından yürütülen hukuki sürece ek olarak, bugün ülke genelinde de eylem yapıldı ve TİP üyeleri, yurt genelinde 36 ilde ve 85 ayrı noktada Can Atalay'ın serbest bırakılması için basın açıklaması düzenledi. TİP Sözcüsü Sera Kadıgil İstanbul Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen açıklamaya katılırken, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Ankara İl Örgütü önünde düzenelenen açıklamada yer aldı.

 

 Açıklama yapılan iller:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak.

 

Ankara

 

'CAN, YARGITAY TARAFINDAN HUKUKA KARŞI HİLE KULLANILARAK ESİR TUTULUYOR'

 

Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sera Kadıgil, Atalay'ın hala cezaevinde tutuluyor olmasının Hatay halkının iradesinin esir tutulması anlamına geldiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

 

"Size şu anda Kadıköy Haydarpaşa Garı'ndan sesleniyoruz, ama aynı zamanda Türkiye'nin dört yanında 85 ilde seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay'ın özgürlüğü için sokaklardayız. Her şeyden önce bugün bizi yalnız bırakmayan çeşitli kurum ve kuruluşlardan tüm dostlarımıza, yoldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz, güç verdiniz.

 

'Can'ın tutsaklığına son' diyoruz. Çünkü bazılarının söylediği gibi bu bir tutukluluk hali falan değil. Sadece seçilmesinden sonra da değil; Can, Mücella, Mine, Çiğdem, Osman Kavala ve bu sebeple içeride tutulan tüm arkadaşlarımız tam bir senedir bir maskaralık esiri olarak Silivri zindanlarında esir olarak tutuluyorlar. Bu maskaralığa bir yenisini daha ekledi Saray Rejimi. Seçilmiş bir milletvekili aradan 3 hafta geçmiş olmasına rağmen, Anayasanın 83. maddesi çok açık ve net olmasına rağmen Yargıtay tarafından hukuka karşı hile kullanılarak şu anda resmen esir tutuluyor. Bunun için Türkçesi budur.

 

 TİP GAZİANTEP: Hatay halkının iradesine saygı istiyoruz!

 

Türkiye İşçi Partisi Gaziantep Yeşilsu parkta açıklama yaparak Atalay’a özgürlük istedi.

 

Mersin’de de TİP’liler basın açıklaması yaparak Atalay için özgürlük istedi. (HABER MERKEZİ)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri