TBMM\'de depremzedelere kesilen yüksek faturalar gündem oldu

TBMM\'de depremzedelere kesilen yüksek faturalar gündem oldu

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Depremzedelere kesilen toplu faturalar için TBMM’de araştırma önergesi verirken, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur kanun teklifi sundu.

 

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat depremleri sonrası afet bölgesinde 31 Mayıs'a kadar ertelenen fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri, haziran ayı itibariyle yeniden başladı. Depremzedeler, kesilen toplu faturalar nedeniyle zor durumda kaldı.

 

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç konuyu Meclis gündemine taşıdı, toplu faturaların iptal edilmesi için araştırma önergesi verdi.

 

Depremzedelere gönderilen elektrik, su ve doğalgaz faturalarının çok kabarık on binlerce lirayı bulduğunu belirten Hatimoğulları, "acil şeffaf politikaların hayata geçirilmesi, pozitif ayrımcı kimi uygulamaların yürürlüğe konulması ve kesilen toplu faturaların iptal edilmesini sağlamak amacıyla" araştırma komisyonu kurulması gerektiğini açıkladı.

 

CHP’li Güzelmansur'dan kanun teklifi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ise deprem bölgesinde elektrik, doğalgaz ve su faturalarının yıl sonuna kadar devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi verdi.

 

6 Şubat depremlerinin ardından faturaların üç ay ötelendiğini hatırlatan Güzelmansur, "Bu dönemde doğalgaz alt yapısı da zarar gördüğü için ısınma ihtiyacı çoğunlukla elektrikle sağlanmıştır. Bu nedenle fatura bedelleri oldukça yüklü gelmiştir. Ezici bir çoğunluğu işsiz ve gelirsiz kalan depremzedelerin bu faturaları da diğer faturaları da ödeme imkânları hâlâ bulunmamaktadır" dedi

 

Güzelmansur'un kanun teklifinin yasalaşması halinde, 2023 yılı sonuna kadar depremzedelerin elektrik ve doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden, su faturaları ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

(VC)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri