Silah ruhsatları önceki sağlık raporları ile yenilenecek

Silah ruhsatları önceki sağlık raporları ile yenilenecek

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN;  Taşıma ve bulundurma silah ruhsatlarının her 5 yılda bir yenileneceğinden süresi bitenlerin mevcut sağlık raporuyla, ruhsat yenileme işlemlerini yapabilecekleri bildirildi. Yeni silah başvurusunda bulunanların ise sağlık raporları gibi işlemleri yapacakları kaydedildi.

 

Gaziantep Valiliği tarafından  konuyla ilgi yapılan yazıl açıklama şöyle; Mevzuata göre taşıma ve bulundurma silah ruhsatlarının gerekli şartların varlığı halinde her beş yılda bir yenilenmesi gerekmektedir.

 

Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla ilgili birimlerimiz tarafından gerekli önlemler alınmakta olup, ilave olarak Sağlık Bakanlığı tarafından, silah ruhsatı için düzenlenen ve süresi 01.01.2020 tarihi itibari ile sona eren sağlık raporlarının ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceği belirtildiğinden kurumlar arası yeknesaklığın sağlanması ve uygulama esnasında karşılaşılabilecek sorunların önüne geçilmesi amacıyla;

 

1- 01.01.2020 tarihi itibarıyla silah ruhsat süreleri sona erenlerin ruhsat yenilemelerinde veya geçerli ruhsatı bulunanların yeni bir silah ruhsatı istemeleri halinde sağlık raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceğinden yenileme başvurusunda bulunan kişilerden yeni sağlık raporu istenilmeden silah ruhsatı düzenlenecektir. İlk defa silah ruhsatı başvurusunda bulunan ve 01.01.2020 tarihi itibarıyla sağlık raporu almamış kişilere silah ruhsatı düzenlenebilmesi için bu kişilerden sağlık raporları istenilecektir.

 

2- 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olanların silah ruhsatlarını yenilemelerine ilişkin verilen 60 günlük süreden vazgeçilerek bu kişilerin eski sağlık raporları ile silah ruhsatlarını yenilemesine olanak sağlanacaktır.

 

3- Belirtilen süre zarfında sağlık raporlarını yenileyemediği için silah ruhsatları iptal edilen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla başvurmaları halinde 01.01.2020 tarihi itibari ile sona eren sağlık raporları kabul edilerek yeniden silah ruhsatı düzenlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri