(Özel Haber) Zihinsel Engelli Genç İlgi Ve Sevgiyle Konuşmayı Öğrendi

(Özel Haber) Zihinsel Engelli Genç İlgi Ve Sevgiyle Konuşmayı Öğrendi

İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan ve zihinsel engelli olan mikrosefali hastası 18 yaşındaki Emre Tokgöz, ilgi ve sevgiyle engelleri tek tek aşarak konuşmayı yeniden öğrendi. Engelli gencin hikayesi ise gören herkesi duygulandırdı.

Tire ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki zihinsel engelli Emre Tokgöz’ün hikayesi, hastalıklara karşı ilgi ve sevginin önemini bir kez daha ortaya koydu. Herkese örnek olabilecek yaşam hikayesi, engelli genç Tokgöz’ün hastalıkla mücadelesiyle başladı. Doğuştan mikrosefali hastası olan ve hiç kimseyle konuşmayan engelli genç, hayattan kopmuş bir vaziyette kendi halinde yaşamını devam ettiriyordu. Bu durum Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı’nın dikkatini çekti. Adanalı, düşünüp taşındıktan sonra engelli gence sahip çıktı.

İLGİ VE SEVGİYLE ENGELLERİ TEK TEK AŞTI

Bir baba gibi fedakar davranan Adanalı, mikrosefali hastası genci müze bünyesinde sembolik olarak işe aldı. Çevresine karşı ilgisiz davranan, konuşmayan gencin hayatı ise bundan sonra başladı. Müze müdürü Edip Adanalı ve müze çalışanları, engelli genci sevgi ve ilgisiyle yeniden hayata bağladı. Fedakar müze müdürü ve çalışanlar, bununla da sınırlı kalmayıp konuşamayan gence yeniden bazı kelimeler öğretti. Engelli genç Emre Tokgöz, müzeye gelen turistlerinde gözdesi oldu. Müzeye ziyarete gelenleri kapıda karşılayan ve hayata yeniden bağlanan Emre Tokgöz’ün bu hikayesi ise herkesi duygulandırdı.

Fedakarlık yapıp Emre’ye sahip çıkan Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı ise, Emre’yi tanıdıklarında kimseyle konuşmadıklarını söyledi. Adanalı, "Emre ile tanıştığımızda kimseyle konuşmuyor ve çevresine karşı son derece ilgisiz davranıyordu. Hayattan kopmuş gibiydi. Müzede görev yapan arkadaşlarla birlikte Emre ile yakından ilgilenme kararı aldık. Kısa sürede farklı bir Emre ile karşılaştık. Kelime haznesini geliştirdi. Atık müzedeki çalışanların isimleri ile birlikte yaklaşık 10 kelimeyi rahatça konuşabiliyor. Bilgisayarda bazı basit işlemleri tek başına yapıp, işi bittiğinde bilgisayarı kapatabiliyor. Emre, burada bizimle birlikte olmaktan çok mutlu. Müzeyi ziyarete gelen turistleri ilk o karşılıyor. Turistlerden aldığı bahşişlerle ise kendi harçlığını çıkarıyor" dedi.

Müze müdürü Edip Adanalı ve çalışanların şimdiki hedefi ise engelli genç Emre’nin tamamen konuşmasını sağlamak.[gallery link="file" ids="32435,32436"]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri