Ölüm orucundaki avukat Ebru yaşamını yitirdi

Ölüm orucundaki avukat Ebru yaşamını yitirdi

 

Ölüm orucunda olan tutuklu avukat Ebru Timtik'in hayatını kaybettiği bildirildi.

  

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin son açıklamasına göre; 238 gündür ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik, kalbi durması sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabı üzerinden Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde tutulan tutuklu avukat Ebru Timtik'in yaşamını yitirdiğini duyurdu. Büro hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü! Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!” denildi.

 

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi. ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti. Adli Tıp Kurumu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor vermişti.

 

Öte yandan çok sayıda yurttaş sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getiren taziye mesajlarını paylaşıyor.

 

ADALET İSTEYEN AVUKAT EBRU TİMTİK HAYATINI KAYBETTİ

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz; Adil yargılanma talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik’in hayatını kaybetmesinin üzüntüsü içerisindeyiz. “Adalet neden gerekli?” Sorusunun yanıtına bir kez daha, “Çünkü Adalet Yaşatır. Adaletsizlik öldürür” diyoruz. Sorumlusu ise hukukun üstünlüğünü, adil yargılanma ilkesini çiğneyenlerdir. Hukuk camiamıza ve ailesine başsağlığı dilerim.”

 

Av Haydar Ikizer mesajı şöyle;

Benimde kurucu üyesi olduğum ÇHD Üyesi Av.Ebru Timtik,Adil yargılanma talebi ile girmiş olduğu ölüm orucunda saat 20;35 itibari ile hayatını kaybetmiştir.

Avrupa insan hakları sözleşmesinin 6.maddesi;

Herkes, gerek medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili nizalar, gerek cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda karar verecek olan, yasalarla kurulmuş, bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde, hakkaniyete uygun ve açık olarak görülmesini isteme hakkına sahiptir.

İsteği sadece buydu.Türkiyeninde taraf olduğu bu sözleşme ile güvence altına alınan bir hak talebini yerine getirmek çokmu zordu.

Bu mesleği Onurlu bir şekilde icra etmek birilerini her daim rahatsız etmiştir ve edecektir.

Ruhun şad olsun. Işıklar yoldaşın olsun güle güle Ebru... YENİ ÇİZGİ 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri