Mersin’de Erdal Eren anıldı!

Mersin’de Erdal Eren anıldı!

    12 Eylül askeri darbecileri tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasıyla anıldı. Açıklamanın ardından anma Emek Partisi’nde hazırlanan bir sinevizyon gösterimi düzenlendi.

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu 12 Eylül darbesinde 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in ölüm yıl dönümünü kapsamında Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya bir kurum ve kuruluş temsilcisi, HDP İl Eş başkanları ve Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Yüksel Mutlu katıldı.

 

Açıklamayı platform adına SES Mersin Şubesi Eş başkanı Yılmaz Bozkurt yaptı. Erdal Eren’in, Suner’in öldürülmesini protesto etmek için 2 Şubat 1980 günü Ankara’da düzenlenen gösteride göz altına alınan 24 kişinin arasında olduğunu, gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge’yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığını ve yargılanarak 13 Aralık 1980’de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi’nde infaz edildiğini aktaran Bozkurt, Erdal’ın idam edilmeden önce kendisini ziyaret eden gazetecilerin Savaş Ay ve Emin Çölaşan’a  ‘Avukatıyla görüştürülmediğini, 18 yaşının altında olmasına rağmen idam edilmek istendiğini, yaşının 18’den küçük olduğunu tespit edecek olan kemik testi yapılması talebinin kabul edilmediğini, vurduğu söylenen jandarma erine ise çok uzaktan ateş açtığını ama otopside yakından atışla öldürüldüğünün kanıtlandığını, kendisini ibret olsun diye asacaklarını ve ölümden korkmadığını söylediğini ifade etti.

Ağabeyi Erkan Eren’in, Erdal’ın Mamak Askeri Cezaevi’nde tutuklu kaldığı dönemde gördüğü ağır işkencenin izlerine tanık olduğunu dile getirdiğini ve Erdal’ın idam edildiği tarihte yaşının 18’den küçük olduğunu belirtip infazı da radyodan öğrendiklerini,

infazın ardından ise Erdal’ı kimsesizler mezarlığına gömülmek istendiğini belirttiğini  ifade eden Bozkurt, Erdal Eren ve Türkiye halklarının, devrimcilerinin, gösterdiği yoldan inadına barış, inadına özgürlük, inadına bağımsızlık, inadına barış ve demokrasi mücadelesini yükselterek yollarına devam edeceklerini kaydetti.  YENİ ÇİZGİ  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri