Kenelerin Korkulu Rüyası Keklikler Doğaya Salınacak

Kenelerin Korkulu Rüyası Keklikler Doğaya Salınacak

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde buluşan avcılar, 500 keklik salımı için keşif yapmak üzere dağa çıktı.

Sarıpolat kırsalındaki dağlık alanda yapılan tespit çalışmasına İstanbul Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Ömer Furtun, İstanbul Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü’nde görevli Orman Mühendisi Ahmet Yaşar Yıldız, Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürü Gökay İnal, Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, Sarıpolat Mahallesi Muhtarı Mustafa Kızıl ve avcılar katıldı.

Daha önce 200 keklik salınan bölgeyi kontrol eden avcılar, yaz ayına yakın bir zamanda 500 keklik daha salınmasını planladı. Kenelerin korkulu rüyası olarak adlandırılan kekliklerin doğal yaşam alanına salınması için harekete geçilmesi, mahalle halkını da bir hayli sevindirdi.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürü Gökay İnal, "Yaptığımız planlama doğrultusunda, keklik salımı için geldiğimiz noktada şartlar uygun. Keklikleri buraya salıp doğal yaşama kazandırmak istiyoruz" dedi.

"AVCILAR KEKLİKLERE GÖZÜ GİBİ BAKMALI"

Geniş bir alanı kapsayan araziye 500 kekliğin bırakılacağını aktaran Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, "Geçtiğimiz yaz ayında 200 adet kekliği Sarıpolat’ta doğaya salmıştık. Burası kekliklerin barınabileceği uygun bir bölge. Keşif yapılan bölgede, kene avcısı olarak bilinen 500 kınalı keklik kısa zamanda buraya salınacak. Avcı arkadaşlarımızdan ricamız ava çıkarken kekliklerimizi kollasınlar. Sürdürülebilir avcılığın devamı için doğa dostu avcılarımızın bu konuda daha duyarlı ve koruyucu olmaları gerektiğine inanıyorum. Şimdiden sonra inşallah yetiştirip çoğalmalarını sağlayarak gelecek nesillere kazandırmak istiyoruz. Kekliklere gözü gibi baksınlar" şeklinde konuştu.

"KEKLİKLER, DOĞANIN SİMGESİ"

Keklik salınmasının doğayı canlandıracağını ifade eden Şevket Civan isimli bir vatandaş, "Ben bu bölgede uzun yıllardır çobanlık yaptım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bu hayvanları kaldırdığınız zaman doğa zaten yok olur. Öyle ki hepimiz birer korucu olacağız ve bu keklikleri koruyacağız. Bunun için de uyarıcı levhaların koyulması gerektiğini de düşünüyorum" dedi.

Sarıpolat Mahallesi Muhtarı Mustafa Kızıl ise "Kene avcısı bu güzel kınalı keklikler, doğal yaşamın bir parçası olmuştur. Doğaya teslim edilen bu hayvanlara sahip çıkacağız, gözümüz gibi bakacağız" ifadelerini kaydetti.[gallery link="file" ids="26846,26847"]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri