HKP’den Fatma Şahin ve M.Rıdvan Fadıloğlu hakkında suç duyurusu!

HKP’den Fatma Şahin ve M.Rıdvan Fadıloğlu hakkında suç duyurusu!

 

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), aralarında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu ile AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere toplam 17 AKP’li belediyeler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

SAYIŞTAY TESPİT ETMİŞ

Konuya ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün, “Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız” dedi.

 

Sayıştay’ın tespitine göre; İsmi gizlenen bir vakfa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 800 bin, Şehitkamil Belediyesi ise 1 milyon lira bağış yaptı. Sayıştay raporunda, “İdare tarafından vakfa ortak hizmet projesi kapsamında, nakit kaynak aktarımı yapması mümkün değildir. Dernek ve vakıflar ile yapılacak protokollerde, hizmetlerin ve kapsamın daha somut olarak belirlenmesi, idarenin nakit kaynak aktarımı yapmadan kendi üzerine düşen sorumlulukları gerçekleştirmesi gerekmektedir” denildi.

 

Denetim sonunda iki belediye de Sayıştay tarafından uyarıldı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu ve bağış yapılan vakıf yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Bu arada yine bölge illerinden AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

 

AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Şaban Aşıcı hakkında “görevi kötüye kullanma”, “dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

 

“HESABINI SORACAĞIZ”

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün özetçe şu ifadeleri kullandı: “Saygıdeğer halkımız; HKP olarak kimden ve nereden gelirse gelsin yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle olan hukuki mücadelemiz sürüyor. Kamu kaynağı olan milyonlarca lira halk için kullanılması gerekirken kişiler, dernekler, vakıflar için kullanılmıştır. Bunlara peşkeş çekilmiştir. HKP adına yaptığımız bu suç duyurusunda AKP’giller’in hukuk bürolarına dönüşmüş olan bugünün yargısından olumlu bir karar geleceğine ihtimal vermiyoruz. Amacımız bu suçları kayıt altına almak, bağımsız ve tarafsız bir yargı kurulduğunda hesap sorulmasını sağlamaktır. HKP olarak bütün bu yolsuzlukları teşhir etmeye devam edeceğiz. Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri