HKP Deniz Baykal’ın milletvekilliğinin düşürülüp son üç yıllık maaşının iadesi için dava açtı

HKP Deniz Baykal’ın milletvekilliğinin düşürülüp son üç yıllık maaşının iadesi için dava açtı

 

ANKARA- Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) yaptığı açıklamada, Deniz Baykal 16 Ekim 2017’de beynindeki ana damarın tıkalı olması nedeniyle Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı 51 günlük tedavi sürecinin ardından, Almanya’da da yaklaşık 2,5 ay fizik tedavi gördüğü ve 20 Mart 2018 tarihinde Türkiye’ye dönen Deniz Baykal’ın tedavisi devam ettiğine dikkat çekilerek, halen sağlığına kavuşamadığına vurgu yapılarak, hiçbir Meclis faaliyeti olmayan Deniz Baykal’ın milletvekilliğinin düşürülüp 2018 yılından bugüne aldığı maaşların geri alınması için TBMM’ye başvurdu.

 

 

HKP Genel Merkezi tarafından yapılan ortak açıklamada, Meclise sadece Milletvekili sıfatı almak için yemin etmeye gelen ve bunun dışında hiçbir faaliyete katılmayan Deniz Baykal gerek Milletvekili maaşlarını, gerekse danışmanlık ve diğer Milletvekili ayrıcalıklarını haksız yere aldığına dikkat çekildi. Açıklama şöyle devam etti;

 

 “Aynı zamanda sebepsiz zenginleşmeye neden olmaktadır. Deniz Baykal’ın hastalığı elbette insani bir durumdur. Kendisine acil şifalar dileriz.

 

Aslında bunu, Meclis Başkanlığı; Anayasanın 84’üncü maddesi ve Meclis İç Tüzüğünün 138’nci maddesi çerçevesinde “bir ay içinde beş birleşime katılmayanların milletvekilliği düşürülür” şeklinde hükümler uyarınca girişimlerde bulunup, bizim taleplerimizi kendiliğinden karşılayabilirdi.

 

Ama maalesef Deniz Baykal’la AKP iktidarı arasında gayri meşru ilişkiler söz konusudur. Bunun en son gündeme geleni de Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası’nda kendisi ve yakınlarına elde etmiş olduğu arazi vurgunudur. Dolayısıyla AKP’ye gerek ana muhalefet partisi liderliği döneminde, gerekse sonraki süreçte ciddi anlamda hukuk dışı katkılarda bulunan Deniz Baykal’ın hiçbir Milletvekilliği çalışması görevi yürütmeden Milletvekilliği ayrıcalıklarından yararlanmasına AKP iktidarı da seyirci kalmaktadır.

 

Halkın Kurtuluş Partisi, tüm haksızlıklar, hukuksuzluklar ve adaletsizlikler karşısında olduğu gibi bu olayda da kamunun hakkını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için harekete geçmiştir. Çünkü Millet Meclisinin bütçesi halkın vergilerinden oluşmaktadır. Tüm halkın alınteriyle oluşan vergilerden bir kişinin sebepsiz zenginleşmesine neden olunması aynı zamanda da suçtur, hukuk dışı bir davranıştır.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri