HDP’li Tuncel ve Kışanak hakkında tahliye çıkmadı

HDP’li Tuncel ve Kışanak hakkında tahliye çıkmadı

MALATYA - Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in Malatya'da görülen duruşmalarında tahliye çıkmadı. SEGBİS aracılığı ile bağlandıkları duruşmada Kışanak, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, Tuncel ise, "Kadınlar tacize, şiddete ve katliama maruz kalıyor dedik diye bugün yargılanıyoruz" dedi.

Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) önceki dönem Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında kurulan hükmün, Antep Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Dairesi tarafından bozulması üzerine yeniden başlayan yargılamanın 3'üncü duruşması, Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kışanak ve Tuncel, yargılandıkları dava duruşmasına tutuklu bulundukları Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmayı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Kemal Bülbül ile Tuncel ve Kışanak'ın yakınları izledi.

 Avukatların hazır bulunduğu duruşma, kimlik tespitiyle başladı. Mahkeme heyeti, savunmasını aldığı Tuncel'e Manisa’da 8 Mart 2015 tarihinde yaptığı bir konuşmayı sordu. Tuncel ise, sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Alanlara çıkan kadınlara şiddet uygulanmasına tepki gösteren Tuncel, “Kadınlar kendilerine karşı uygulanan taciz, tecavüz, şiddet, katliam politikalarına karşı sokaklara çıktı, fakat şiddetle karşı karşıya kaldılar. Bu politikaları kınadığımızı ilk günden beri söylüyoruz” dedi. MA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri