HDP dosyasına gizlilik karar ve 11 avukata müdafilik yasağı

HDP dosyasına gizlilik karar ve 11 avukata müdafilik yasağı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep'te aralarında HDP ve DBP eski ve yeni il ve ilçe eşbaşkanları ile çok sayıda partiliye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 52 ye ulaşırken, 5 kişinin halen arandığı öğrenildi. Bu arada mahkeme dosya ile ilgili gizlilik kararı alırken, yine mahkeme tarafından 11 avukata bu davayla ilgili 1 yıl müdafilik yasağı verildi.

 

Operasyondan dolayı HDP Gaziantep İl Örgütünde kriz masası kuran il örgütü, il ve ilçe binalarında hizmetin aksamamasına yönelik karar aldı. Partililer sabah il binasında toplanarak kahvaltıda buluştu.

 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 500 polis Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziantep İl Örgütlerine yönelik dün sabah erken saatte düzenlenen baskında gözaltı sayısı 52 ye yükseldi. Operasyonda zırhlı araç, helikopter ve droneler eşliğinde düzenlenen baskınlarda HDP Gaziantep, Şahinbey, Şehitkamil İlçe Örgütü binaları ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziantep İl Örgütü binası basılıp arama yapıldı. Arama sonucunda elegeçirilen pankart, flama, bayrak ve dosyaya el konuldu.

 

AVUKATLARA YASAK!

Operasyonların talimatını veren Cumhuriyet başsavcılığın şikayeti üzerine 6. Sulah Ceza Mahkemesi operasyonda bir gün önce (13.11.2019) tarihinde aldığı karar ile 11 avukata bir yıl bu davaya müdafilik yasağı getirdi. Buna göre Avukat Alaattin Aslan, Berivan Özpolat, Mehmet Alagöz, Mehmet Erdem, Hasan Önder Sulu, Adnan Erol, Yakup Koca, Mustafa Yalçın, Mustafa Hartavi, Mahmut Fermanoğlu ve Kahraman Çiçek, gözaltına alınan kişilerin müdafiliğini üstlenmesi yasaklandı.

Bu arada yasak getirilen Avukatların 677 Sayılı KHK ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği’ne üye olmalarından dolayı “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan soruşturma yürütülmesini yasaklamaya gerekçe gösterildi.

 

ESKİ YENİ EŞBAŞKANLAR GÖZALTINDA

Gözaltındakilerin bazılarının isimleri şöyle; HDP İl eşbaşkanı Müslüm Kılıç ve Sultan Bayındır, Şahinbey İlçe eşbaşkanı Mehmet Özkan, HDP eski il eşbaşkanları Güler Erat, Erkan Şahin HDP PM Üyesi, Ömer Faruk Koç, DBP il eşbaşkanı Abdullah İnce eski il eşbaşkanı Bedran Fermanoğlu ile eski ve yöneticilerden Servet Bayram, Diyar Bayram, Şükrü Özalan, Mahmut Aycan, Habat Gengeç, Cuma Ali Taşçı, Durri Kaygusuz, Azime Bali, Halil Kılıç, Şefik Sondu, Şahin Demir, Nesibe Çınar, Ali Yıldız, İsmail Berkpınar, Hamza Bayındır, Cengiz Tunç, Zeki Demir, Faik Dursun, Ramazan Kuas, Guli Yaman, Salman Tutumlu, Mehmet Şahin, Nuray Göktepe, Fatma Dikici, Tahir Altuğ, Ahmet İlbaş, Nafi Demir, Emin Kavak, Sedika Yaman, Kasım Şan, Bircan Demir, Mehmet Çiftçi, Mustafa Yücel, Bekir Emlik, Hatice Küçüker, İbrahim Kaya, Mustafa Tunç, Müslüm Özkan, Sultan Özalp, Fatma Lebe, Abdurrahman Yalın, Erol Daşdelen, Ahmet Hartavi, Müslüm Şahinsoy, Emin Gümüştekin, Ömer Gümüştekin, Serhat Yıldırım ve Süleyman Yağız gözaltına alındı.

 

HDP FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEK

Operasyonun Türkiye’de faşizmin katmerleştiğinin göstergesi olduğunu belirten HDP Parti Meclis Üyesi (PM) Musa Aydın, operasyonun HDP’ye yönelik ülke genelinde gelişen sistematik linç girişiminin Gaziantep’e yansıması olduğunu söyledi. Emniyetin baskınları basına “dev operasyon” diye servis ettiğini paylaşan Aydın, “Geçmiş dönemlerde yapılan dev operasyonları da hatırlıyoruz. Absürt, iftira gerekçelerle gözaltına alınan yöneticilerimiz mahkemeden salıveriliyor. Buradaki amaç HDP’yi terörize etmektir. Devlet ve havuz medyası eliyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. HDP’nin kapısına kilit vurulmaya çalışılıyor. Yakın zamanda bizim Antep il kongremiz yapılacaktı. Bununla ilgili çalışmalara da başlamıştık. Bu operasyonla insanların HDP’de siyasete atılmaması için gözdağı verildi. Hukuk ayaklar altına alınmıştır. Ancak baskılar bizi yıldıramayacak. HDP Gaziantep’te faaliyetlerini kesintisiz sürdürmeye devam edecektir” diye ifade etti. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri