Gaziantep’te çöken cami iskelesi altında mühendis kaldı

Gaziantep’te çöken cami iskelesi altında mühendis kaldı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin 2. büyük Cami inşaatında beton iskele kalıp çöktü. Olayda 2 işçi yaralı olarak kurtulurken, bir kişinin ise göçük altında kaldığı ifade edildi. Bölgeye çok sayıda arama, kurtarma ekibi sevk edilirken, çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ı arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

TÜRKİYE NİN 2. BÜYÜK CAMİSİ ÇÖKTÜ

Karataş bölgesinde bulunan Akkent Mahallesinde bir parkın içerisine 2012 yılında temeli atılan ve inşaatına bir süre ara verilen ancak belediye tarafından son 2 yıldan buyana yeniden inşası süren Akkent Hz. Abdullah Camii inşaatında beton kalıp çöktü. Camide çökmeden kaynaklı 2 işçi yaralı kurtarılırken, Göçük altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ı ise arama kurtarma faaliyetleri sürdürüyor. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ile polis ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarına insan kokusu alan köpekle, termal kamera destekli polisler katıldı. Enkaz altında yeri tespit edilmeye çalışılan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın yakınları da endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Olayda göçük altında kalan inşaat mühendisi Korkut Kçükcan’ın Doğru Yol Partisi Gaziantep İl eski Başkanı ve bazı derneklerin başkanlığını yürüten mimar Kemal Küçükcan'ın oğlu belirtildi.

60 BİN KİŞİLİK

Bittiği zaman Türkiye’nin en büyük ikinci Camisi olacak olan Akkent Hz. Abdullah Camii ibadete açıldığı zaman sadece iç kısmında aynı anda 20 bin kişi ibadetini yapabilecek. Ancak avlusunun da kullanılması halinde bu rakam 60 bine kadar çıkabiliyor.

KÜÇÜKCAN ÖNCEDEN UYARMIŞTI

İddialara göre İnşaaat Mühendisi Korkut Küçükcan'ın defalarca camiinin iskelesinin güçlendirilmesi için camiye gittiği ve en son çökme anında camiide olduğu belirtildi.

ARKADAŞLARI VE TÜM ARAMA EKİPLERİ ARIYOR

Olayın gerçekleşme anında itibaren İnşaaat Mühendisi Korkut Küçükcan'ın  akrabaları, yakın arkadaşları, afad ve kurtarma ekipleri İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan için arama faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürüyor. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri