Feray Şahin Hatıra Ormanı açılıyor

Feray Şahin Hatıra Ormanı açılıyor

Kadınlar, 8 Martta Dünya Kadınlar Günü’nde artan kadın cinayetleri ve kadına şiddetin son bulması için etkinliklerle seslerini yükseltiyorlar.

 MERSİN- Toroslar Belediyesi tarafından oluşturulan Feray Şahin Hatıra Ormanı Pazar günü açılıyor. Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Adana, Mersin ve Gaziantep başta olmak üzere bölgedeki şehirlerde kadın platformları tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenerek kadına şiddete dikkat çekiliyor.

Mersin Toros Üniversitesi son sınıfta okurken 2.5 yıl önce o sırada polis olan F.Burak Aykul tarafından tabancayla öldürülen şiddet kurbanı Feray Şahin’in anısına, Toroslar Belediyesi tarafından oluşturulan Feray Şahin Hatıra Ormanı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılıyor. Açılışa herkesin davetli olduğunu söyleyen

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Bu hatıra ormanını kadına yönelik şiddete karşı verilen mücadeleye atfedeceğiz" dedi.

Korukent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan alanda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gerçekleştirecekleri etkinlik ile bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, ailenin acısını paylaştıklarını belirterek, "Acınız büyük. Biz hem Feray kızımızın ismini ilçemizde yaşatmak hem de şiddete uğrayarak yaşam hakkı elinden alınan kadınların unutulmaması adına Dünya Kadınlar Gününde kadınlarla beraber fidan dikerek bir hatıra ormanı oluşturmak istiyoruz. Her türlü şiddetin son bulmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizi 8 Mart'ta saat 11.00'de fidan dikim organizasyonumuza bekliyoruz" diye konuştu.

"KADINA ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ "

Kadın cinayetlerine 'dur' demek adına ilçede çalışmalar yaptıklarını ve Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartını imzaladıklarını vurgulayan Yılmaz, kadına değil, şiddete el kaldıran bir anlayışı benimsemeye devam edeceklerini söyledi. Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almaları amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini ve mesleki eğitim kursları açtıklarını dile getiren Yılmaz, "Hayatımızın her döneminde sevgi ve özveriyle bize destek olan kadınlar el üstünde tutulmayı hak ediyor. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadınların şiddetten uzak, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

DOSYA YARGITAYDA

Bu arada Feray Şahin’i öldüren Burak Aykul mahkemenin verdiği ödül gibi ceza ile 1.5 yıl hapis attıktan sonra şartlı salıverildi. Karara itiraz eden aile dosyayı Yargıtaya taşıdı.

Feray Şahin dava dosyası bir yıldır Yargıtay’da bekliyor. Aile Yargıtay’da gelecek ve vicdanları rahatlatacak kararı beklerken, katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri