Engelli Öğrenciler Sporla Engelleri Kaldırıyor

Engelli Öğrenciler Sporla Engelleri Kaldırıyor

Erzurum’da 300 engelli öğrenciye yönelik düzenlenen spor aktivitesiyle engelliler hem eğleniyor hem de engelleri ortadan kaldırıyorlar.

Spor yapan engelli öğrencilerden özel sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şirinkan, yapılan spor aktiviteleriyle engelli öğrencilerin rehabilitasyon merkezlerine daha istekli gittiklerini belirtti.

Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu işbirliğiyle engelli öğrencilere sporu sevdirmek ve eğitmek için düzenlenen organizasyonda 300 engelli öğrenci gönüllü antrenörler eşliğinde spor yaptı. Kimi zaman zorlanan öğrenciler çeşitli parkurlardaki çalışmaları büyük bir hırsla tamamlayarak tam not aldı.

Engelli öğrencilerin sosyalleşmesi ve sporu sevmeleri için organizasyonu düzenlediklerini belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Atatürk Üniversitesi Besyo bölümü ile ortaklaşa bir projeye imza attık. Amacımız yaklaşık 300 engelli çocuğumuzu spor aktivitesi yaptırmak. Vakitlerini böyle güzel bir aktiviteyle geçirmelerini istedik. Bazılarını okuldan bazılarının evden alarak burada sportif faaliyetlere katılmalarını sağladık. Projemiz bir sene boyunca devam edecek. Eğer ilgi ve alaka devam ederse projemizi ileriki yıllarda da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Organizasyonda gönüllü olan BESYO bölümü öğrencisi antrenörler, “Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Arkadaşlarımızdan çok memnunuz. Onlara spor yaptırarak vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Mutlu olup eğleniyorlar, biz de onları böyle görünce mutlu oluyoruz. Eğlenceli olarak öğretmeye çalışıyoruz. Çok iyi öğreniyorlar. Yaptıkça anlıyorlar ve daha fazla gelmek istiyorlar” diye konuştular.

Öğrencilerin sporla birlikte rehabilitasyon merkezlerine daha istekli gittiklerini belirten organizasyon antrenörü Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şirinkan, “Engellilerde beden eğitimi ve spor, terapatik rekreasyon ve engellilerde program geliştirme gibi dersler doğrultusunda planlayıp bu dersleri alan öğrencilerimiz buraya gönüllü olarak katılıyor. Amacımız özel eğitime tabi olan işitme, görme engelli, otistik öğrenciler gibi gruplara hareket eğitimi kazandırmak. Çocukların sosyalleşmelerini sağlamak. Bu çalışmalar sonrasında öğrencilerin aileleri öğrencilerinin rehabilitasyon merkezlerine daha istekli gidiyorlar. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin içerisinde özel olimpiyatlarla ilgili spor yeteneği olan öğrencilerimizi yönlendirerek özel sporcu yetiştirmek” dedi.

Antrenman sonunda öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.[gallery link="file" ids="28999,29000,29001,29002,29003"]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri