EMEP Genel Başkanı Akdeniz; Ekmek ve özgürlük için halk ittifakı

EMEP Genel Başkanı Akdeniz; Ekmek ve özgürlük için halk ittifakı

 

İSTANBUL; YENİ ÇİZGİ; Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi olarak üçüncü seçenek (halk ittifakı) çağrısı yaptıklarını belirterek, “Ne tek adam iktidarı, ne de sistemin restorasyonu diyoruz. Doğrudan halk egemenliğine ve halk için bütçe ilkesine dayanan devrimci demokratik bir çıkış yolu öneriyoruz” dedi.

 

EMEP Genel Başkanı Akdeniz konuyla ilgili olarak açıklamasında, “Emek, demokrasi, bağımsızlık, Kürt sorununda demokratik çözüm, gerçek laiklik, antiemperyalist bir dış politika için “halk iktidarı” diyoruz.  Bu çerçevede uzunca bir süredir demokrasi cephesinde mücadele eden partilerle, sol, sosyalist, demokratik, ilerici güçlerle ve emek-meslek örgütleriyle bir dizi görüşme ve toplantı gerçekleştirdik, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Genel Başkan Akdeniz, EMEP, Sol Parti ve TKP olarak (zaman zaman TKH ve Halkevlerinin dahil olduğu) toplantılar şeklinde devam eden süreç, sosyalistlerin yan yana durması bakımından önemli olduğunu hatırlatarak, “Fakat sadece sosyalistlerin birliği Halk İttifakı ihtiyacını oluşturmaya yetmez, çekirdek olabilir” diye kaydetti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri